≫ 

Vučić sa ćerkom Milicom bez najave posetio Narodni muzej: Evo šta je posebno iznenadilo sve posetioce koji su se tu zatekli

Predsednik je mimo protokola i nenajavljeno iznenadio ne samo prisutne posetioce, već i zaposlene

  • 47

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju je poveo svoju kćerku Milicu u prvi obilazak renoviranog Narodnog muzeja. Mimo protokola i nenajavljeno iznenadio je ne samo prisutne posetioce, već i zaposlene.

Koliki značaj za Srbiju ima Vučićeva poseta Francuskoj? Jedna od tema razgovora biće Kosovo, a evo šta očekuje srpska delegacija

Vučić je, kako su primetili prisutni, bio neposredan u komunikaciji i sa puno pažnje je obišao izložbenu postavku Narodnog muzeja, prenose Novosti. Najviše se zadržao ispred dela srpskih impresionista Mališe Glišića, Milana Milovanovića, Koste Milićevića. Uz neprevaziđenu Nadeždu Petrović, te slike su mu se najviše dopale. Iz zbirke strane umetnosti, posebno ga je impresionirala slika Kamija Pisara "Trg ispred Francuskog pozorišta".

Aleksandar Vučić sa ćerkom Milicom na glasanju na predsedničkim izborima-Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Posebnu pažnju predsednik je posvetio zbirci numizmatike, koja je izložena u nekadašnjim trezorima Hipotekarne banke. Fascinirali su ga novčići iz vizantijskog i otomanskog vremena.

Predsednik kaže da mu je od svih domaćih institucija najdraži Narodni muzej. Smatra da se nacionalni identitet ogleda u nacionalnom muzeju jedne države i otkako je postao premijer, a zatim predsednik, insistirao je da se zgrada na Trgu republike obnovi i otvori za publiku.

Gužve ili ne: Obišli smo Narodni muzej 6 dana nakon velikog otvaranja

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ena

    17. jul 2018 | 10:04

    Iznenadna poseta je najlepša poseta.

  • Iva

    17. jul 2018 | 15:13

    Dosao covek sa detetom u muzej. Jedna lepa slika i to je to. Pojedinci bi odmah pravili dramu oko toga.

  • maja

    17. jul 2018 | 10:04

    Zaista lepo od njega i njegove ćerke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA