≫ 

Upucan omiljeni kumodraški pas: Malena je čuvala zgradu, lajala na neželjene goste. Njen jedini greh je bio što nije želela da živi zatvorena

"Malena je bila predivan pas, miljenica svih nas, a nažalost u noći kad je upucana nije ni zalajala"

  • 6

Nakon prašine koja se podigla kada je M.S. (65) iz Vranja, u petak lovačkom puškom usred bela dana ustrelio vlasničkog psa njegovog komšije, našoj redakciji javila se žena koja je isto to doživela pre desetak dana u beogradskom naselju Kumodraž 2.

Vranjanac ubio komšijinog psa lovačkom puškom usred bela dana, pa rekao: "Izvini, nisam znao da je tvoj!" (FOTO)

- Sve se dogodilo u noći između 7. i 8. jula u parku između zgrada u Kumodraškoj ulici. Nije u pitanju vlasnički pas, već avlijaner koji je kod nas živeo 13 godina i nazvali smo ga Malena. Te noći Malena je spavala u parku i neko je došao i pucao u nju. Nije mi jasno ko ima duše da ustreli psa koji nikad nikome nije ništa nažao učinio. Evo i sada mi suze idu -  sa knedlom u grlu nam je ispričala  Jelena Janković, jedna od stanarki zgrade pored koje je Malena upucana.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Iako je bilo kasno, Jelenina majka je bila budna i čula je pucanj oko dva sata nakon ponoći. Kako Jelena navodi ona nije čula Malenu da laje ni pre, ali ni posle pucnja, te pretpostavlja da je spavala. Ubrzo je došla policija, ali i ekipa Veterine Beograd i oni su samo mogli da konstatuju smrt. Od tada se traga za počiniocem ali od njega nema ni traga ni glasa.

- Malena je bila predivan pas, miljenica svih nas. Iako su mnogi pokušavali da je udome, ona nije želela da živi u četiri zida. Mada kako sam ja čula, kada su je vakcinisali ona je i čipovana i jedna od stanarki je postala njena vlasnica, ali pas nije živeo kod nje već ispred zgrade. Ona je čuvala našu zgradu, lajala na neželjene goste, a zimi često spavala na mom pragu ušuškana u toplo ćebe. U noći kada je upucana nije ni zalajala. Iskreno ne ulazi mi u glavu da neko sa sobom nosi vatreno oružje, pa mi tu svakodnevno šetamo pse, izvodimo decu da se igraju, a sada nismo mirni i brinemo se za našu bezbednost. Posebno kada Malene nema da nas čuva - dodaje Milena.

Iz "Veterine Beograd" kažu da su oni dobili poziv i na teren izašli oko 8 sati ujutru.

- Čim smo dobili poziv mi smo izašli na teren, naša ekipa je pokupila psa i odnela u hladnjaču. Pošto je pas čipovan pozivali smo vlasnicu koja je došla tek nekoliko dana kasnije i pokupila leš i bila je izričita da se obdukcija ne izvrši. Zato ne možemo sa sigurnošću potvrditi da je pas upucan, jer nemamo pisanu potvrdu, možda ga je udario automobil - rekli su za "Telegraf" iz "Veterine Beograd".

Grupa momaka muči mačku UZNEMIRUJUĆI VIDEO:

(Marija Antonijević/ m.antonijevic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ona011

    18. jul 2018 | 16:34

    Nema vise ratova u kojima neometano mozemo da ubijamo ljude, pa smo se preorjentisali na neduzne i nemocne zivotinje...daj sta das...

  • Zoi

    19. jul 2018 | 10:48

    Jeste, ubio ga auto koji umesto izduvnih gasova ispusta/ispaljuje kursume i ostavlja ulaznu i izlaznu ranu..zao mi je sto je Veterina Beograd na ovaj i ovakav nacin dala svoje misljenje,pritom vrlo dobro znaju da je pas ubijen jer su i oni bili tu kao i policija. U policiji to mogu da potvrde jer su oni dolazili na lice mesta..Tako se peru ruke..i zena koja je MORALA da cipuje psa na svoje ime da bi ga oni sterilisali i vakcinisali, na kraju ispade nesavesna vlasnica psa..ma vazi..Probaj da odvedes u Veterinu psa na sterilizaciju pa ces videti uslove koje ti postave i oni i Grad Beograd. A nisu rekli koliko kosta autopsija psa?!? Nisu rekli koliko kosta pokretanje tuzbe protiv NN izvrsioca, nisu rekli koliko su zeni naplatili da odnesu psa?!?..jok nisu, a Grad Beograd cuti..pas nije njihov. Uostalom ljude ne procesuiramo..zasto bismo zbog zivotinja presavijali tabak, zar ne?..to smo mi, takvi smo i necemo se izgleda nikad promeniti R.I.P MALENA laj, djipaj, raduj se tamo gde si ti sve ti je dozvoljeno!

  • Bojcica

    18. jul 2018 | 16:14

    Ha, mnogo si pametan. Mozda jedne noci neko tebe saceka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA