≫ 

Vesić obišao pijacu u Ripnju u čiju rekonstrukciju je uloženo oko 20 miliona dinara: Ravnomerno razvijamo sve delove Beograda (FOTO)

Zamenik gradonačelnika kazao je da je uveren da stanovnici Ripnja mogu da potvrde da je danas stanje u ovom naselju mnogo bolje nego 2014. godine

  • 26

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je pijacu u Ripnju, koja je nakon rekonstrukcije celog prostora dobila šest rashladnih vitrina sa 12 prodajnih mesta i 59 novih pijačnih tezgi.

U prestonici nikad veća ekspanzija gradnje stanova: Samo u 2017. izdate dozvole za izgradnju milion kvadrata (FOTO)

Obilasku pijace prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Gradskog veća Miloš Dangubić i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Vesić je istakao da je Ripanj jedno od najvećih naselja na teritoriji grada koje je u prošlosti dugo bilo zapostavljeno, a što je nova gradska vlast pokušala da ispravi tokom protekle četiri godine, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Rekonstrukcija ove pijace radila se od 5. marta do početka juna i u nju je uloženo oko 20 miliona dinara. Radovi nisu u potpunosti završeni, sledeće nedelje počeće licitacija za tezge, tu su i rashladne vitrine, a u narednoj fazi uradiće se i rekonstrukcija mlečne hale. Na taj ovaj način ova pijaca ne samo da ne zaostaje, već je i u mnogo boljem stanju nego neke u centru grada. To jasno pokazuje našu nameru da ravnomerno razvijamo sve delove grada i da svi građani Beograda imaju iste uslove života - kazao je Vesić.

U rekonstrukciju ove pijace uloženo je oko 20 miliona dinara-Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika kazao je da je uveren da stanovnici Ripnja mogu da potvrde da je danas stanje u ovom naselju mnogo bolje nego 2014. godine.

- Zajedničkim radom učinićemo da 2022. godine stanje bude mnogo bolje nego danas. Ripanj očekuju rekonstrukcija doma kulture, doma zdravlja, ambulante "Minel" i čitav niz drugih projekata. Rekonstrukcija pijace bilo je takođe jedno od naših obećanja i danas možemo reći da je u Voždovac tokom protekle četiri godine uloženo više nego dvadesetak godina pre toga. Nastavićemo da rešavamo probleme zajedno sa opštinom Voždovac i građanima koji će svojim inicijativama kandidovati projekte koji su za njih važni - istakao je Goran Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić istakao je da su opština i Grad Beograd u poslednje četiri godine u Ripanj uložile znatna sredstva.

Ripanj očekuju rekonstrukcija Doma kulture, doma zdravlja, ambulante "Minel" i čitav niz drugih projekata-Foto: Beoinfo

- Mnogo ulica smo asfaltirali, rekonstruisali smo i ogradili sve škole, izgradili novi dom zdravlja u Prnjavoru i realizovali mnogo drugih projekata. Opština je aplicirala za sredstva za rekonstrukciju doma zdravlja u centru Ripnja, Vlada Srbije ih je odobrila, projekat je u izradi i nadam se da će radovi krenuti početkom 2019. godine. Radićemo i na asfaltiranju, imamo popisane sve nekategorisane puteve na teritoriji opštine i nastojaćemo da na svaki način izađemo u susret našim građanima - kazao je Savić.

Direktor JP „Poslovni centar Voždovac” Milan Tadić je kazao da će nova pijaca biti na korist ne samo stanovnicima Ripnja, već i meštanima Sopota, Grocke, Mladenovca i Barajeva koji godinama dolaze na ovu pijacu. Pored uređenja mlečne hale, urediće se i deo stočne pijace, a nabaviće se i dodatne vitrine. On je najavio da će biti nabavljeno još tridesetak pijačnih tezgi i deset rashladnih vitrina čime će kapacitet ove pijace biti potpun.

VIDEO: Zašto je Goran Vesić popio bas ovu čašu vode?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veka

    20. jul 2018 | 16:10

    Podržavam ovakvu politiku i pomoći ću koliko god mogu razvoj Beograda!

  • joka

    21. jul 2018 | 10:41

    Ipak svaka cast za rekonstrukciju pijace ,u losem stanju je bila pre rekonstrukcije

  • Goran

    20. jul 2018 | 21:51

    Tako se razvijaju i manja mesta kada se u njih investira nešto veliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA