Rešavamo misteriju šta znače ovi brojevi na uplatnici za Infostan (FOTO)

Korisnici komunalnih usluga na svakom mesečnom računu imaju precizan prikaz svojih obaveza

  • 2

Infostan je odlučio da vrati stari sistem knjiženja i izgled računa za objedinjenu naplatu. Iako je ovo preduzeće korisnike još pre mesec dana na svom sajtu informisalo o promenama, mnogi Beograđani verovatno nisu razumeli šta se menja u namirivanju obaveza za komunalije. Na računu se promenio i poziv na broj, a mi vam detaljno objašnjavamo njegovo značenje.

Svi kasnimo u plaćanju računa, a to nas košta: Kolike su kamate za naša dugovanja (struja, infostan i telefon)

STARI NAČIN FAKTURISANJA

JKP "Infostan tehnologije" je posle sedam godina vratilo stari način fakturisanja, pa su se tako ove obaveze od maja plaćaju za mesec koji je naznačen na računu, a ne kao do sada proknjižen na plaćanje najstarijeg neplaćenog a neutuženog računa.

Time će biti postignuta jasna povezanost dostavljenih računa i naloga za uplatu, jer će na računu biti naveden poziv na broj za konkretan mesec i godinu.

Račun za maj Foto: Telegraf

Korisnici komunalnih usluga na svakom mesečnom računu imaju precizan prikaz svojih obaveza, pa sve neplaćene račune pre maja 2018. godine logično mogu da izmire već dostavljenim nalozima za uplatu.

ŠTA ZNAČE BROJEVI NA RAČUNU?

Poziv na broj na uplatnici objedinjene naplate sačinjen je od skupa cifara u kome su sadržani IDENT broj korisnika, godina i mesec izdavanja računa, kao i verzija, vrsta i kontrolni brojevi priznanice koji su sačinjeni od internih oznaka.

Račun za jun Foto: Telegraf

Početne tri cifre u pozivu na broj na računu objedinjene naplate predstavljaju verziju računa, srednje cife IDENT broj korisnika, dok poslednje tri cifre označavaju kontrolne brojeve.

U drugom delu poziva na broj prve četiri cifre označavaju godinu i mesec izdavanja računa, nakon čega sledi kontrolni broj i interna oznka.

VIDEO: Ovako izgleda tehnički pregled vozila

(Kristina Bezbradica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ceca

    2. avgust 2018 | 14:27

    Takodje bi trebalo resiti misteriju sta obuhvata famozna stavka "odrzavanje zgrade" za koje mesecno izdavanje nije uopste malo!? Nigde nije precizno navedeno sta sve gradjani dobijaju za taj novac.

  • Uros

    10. mart 2019 | 16:31

    Mozda kada bi se malo vise angazovali i dolazili na sastanke zgrade sigurno bi znali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA