≫ 

Drama u gradskom prevozu: "Vozač nije hteo da spusti rampu za invalidska kolica, a kasnije nas je izbacio iz autobusa" (FOTO)

Kako tvrdi jedna strana, do sukoba je došlo zbog rampe za invalide koju je zbog kolica trebalo spustiti

  • 45

Dve Beograđanke doživele su ogroman šok i poniženje od strane vozača GSP-a, koji ih je navodno izbacio iz autobusa, kada ga je, kako tvrde, revoltiralo to što je, da bi jedna od njih ušla u autobus, rampa za invalidska kolica morala da bude spuštena.

- Mene savršeno ne zanima kako ćete da uđete -  rekao nam je vozač autobusa kada sam pitala da nam spusti rampu za invalidska kolica, a kada smo to uradile same, nije hteo da krene, vređao nas je i na kraju nas izbacio iz vozila, opisuje Beograđanka Anđela Stojanović jučerašnji incident na okretnici linije 95 u Borči.

- Čekala sam na okretnici sa devojkom u invalidskim kolicima kada je naišao autobus 95. Ušla sam i pitala vozača da li može da mi otvori rampu - priča Anđela Stojanović za Blic.

Pošto se rampe na vozilima inače teže otvaraju, Anđela priča da je to nameravala da uradi pomoću šrafcigera, ali joj je za to bila potrebna pomoć vozača.

Gest koji je, ako ništa drugo, nevaspitan Foto: Facebook/Invalidi srbije druzenje i informacije

- Rekao je da ne može jer to nije njegova obaveza. Na pitanje čija jeste rekao je da ne zna, a kada sam ga pitala kako da uđemo unutra, rekao da ga savršeno ne zanima i da se snađem - priča uznemirena Anđela, dodajući da mu je tada rekla da će se sama snaći da spusti rampu, ali da će on morati da je podigne.

Njih dve uspele su da uđu autobus, ali njihovoj muci tu nije bio kraj. Anđela priča da je vozač tad postajao sve bezobzirniji.

- Tada je on pozvao neku gospođu koja je radi u baraci GSP-a na okretnici da nas izbaci iz vozila. Nije hteo da krene dok mi ne izađemo! - revoltirana je mlada Beograđanka.

Na odgovor druge strane još se čeka Foto-ilustracija: Wikimedia/Srđan Popović

Radnica je prišla devojkama, kaže Anđela, zamolivši ih da napuste vozilo "da on ne bi pravio scene".

- U početku nismo želele da izađemo, jer stvarno ne vidim ni jedan jedini osnov da me neko izbaci iz autobusa, pogotovo kad je pored mene osoba sa invaliditetom. Pošto smo negodovale, on je prišao i opsovao me - priča Anđela.

Nakon razmenjenih uvreda i psovki, ona je rekla vozaču da će ga fotografisati i objaviti fotografije, na šta je "vozač rekao da ga nije briga".

Devojke su na kraju napustile autobus i sačekale drugi.

NIKO OD PUTNIKA NIJE REAGOVAO

U autobusu je, dodaje ona, bilo još putnika, ali se niko od njih, dok je trajala prepirka, nije umešao da ih zaštiti ili makar skrene pažnju vozaču na takvo ponašanje.

Putnici se nisu mešali Foto-ilustracija: Flickr/Eli Duke

- Niko nije reagovao. Tek su nam kasnije, kada smo izbačene, ljudi prilazili uz komentare da smo bile u pravu - rekla je Anđela.

PRIJAVILE GA GSP-U

Putnice su incident prijavile službama GSP-a, a fotografije autobusa i bahatog vozača sa opisom ovog čina objavile su i na društvenim mrežama. Ova objava munjevito se proširila, a brojni zaprepaščeni korisnici Fejsbuka osudili su bahatost za volanom.

Zvaničnog odgovora iz GSP-a još nema, iako su joj se, kako kaže Anđela, javljali pojedini zaposleni i sindikati iz ovog preduzeća osuđujući sramni gest kolege.

Do zvaničnog komentara iz GSP-a za sada ni "Blic" nije uspeo da dođe. Iz sektora za odnose s medijima GSP-a uputili su nas na dispečere, a dežurni dispečeri naveli su samo da, pošto se incident dogodio juče u drugoj smeni, nemaju nikakvih saznanja o tome.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vanja

    5. avgust 2018 | 08:09

    Posle se cude zasto tuku vozace autobusa

  • Ravi

    5. avgust 2018 | 09:30

    Bio sam prisutan u dva tri slucaja kad je putnik sa invalidskim kolicima trebalo da udje u trolebus kod stanice Vero u V Ilića da su vozaci (moram da napomenem mladji ljudi) vrlo ljubazno i smireno došli do putnika soustili rampu čak ubavili putnika unutra ,zamolivši putnike koje stoje na mestu prrdvidjemom za invalide ,smestili ih ,upitali na kojoj stanici silaze i vrlo smireno i lubazno (ponavljam) podigli rampu i nastavili voznju svojom trasom..Svaka cast momcima koji voze trole na tom potezu...takvi treba da dobijaju posao a bahatim ološima odmsh dati otkaz

  • Licemerka

    5. avgust 2018 | 08:40

    OTKAZ!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA