≫ 

Kupili ste busplus karticu, a niste pročitali sitna slova na njenoj poleđini i ne znate da kontrolor može da vam je oduzme

Bez obzira na to koliko imate kredita, ako vaša karta nije ispravna, kontrolor može da je oduzme!

  • 19

"Karticu je obavezno validirati prilikom ulaska u vozilo. Pri kontroli karata putnik je dužan da karticu ustupi kontroloru radi provere. Putnik je dužan da se pridržava opštih uslova korišćenja kartice, u suprotnom kartica može biti oduzeta od strane kontrolora. Kartica je vlasništvo 'Apex solution technology d.o.o.", ispisano je na poleđini busplus kartice na srpskom i engleskom jeziku.

Milica je htela da kupi kartu u GSP autobusu: Dala je novac i dobila OVO parče papira (FOTO)

- Članom 27. Pravilnika o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, predviđeno je više slučajeva kada kontrolor može da oduzme karticu putniku. Mogućnost oduzimanja kartice od strane kontrolora se odnosi na zloupotrebu i neposedovanje ispravne karte bilo da je oštećena, neispravna ili neočitana... - objašnjavaju iz "Apeksa".

Kontrolor je dužan da oduzme karticu ukoliko utvrdi zloupotrebu, na primer, korišćenje kartice koja je izdata na tuđe ime, čak i ako putnik koji ju je zloupotrebio pristane da mu se napiše kazna. U drugim slučajima, kontrolor će od putnika zatražiti podatke kako bi ih prosledio Komunalnoj policiji ili izdao posebnu kartu, a ako to putnik odbije, on mu može oduzeti karticu koja je oštećena, nije uspešno validirana ili je reč o personalizovanoj kartici koja nije dopunjena...

Foto: Mateja Beljan

Kontrolor, prema spomenutom Pravilniku može i da uzme podatke od putnika, koji je dužan da mu ih da na uvid.

- Podatke o korisniku koje se u momentu kontrole zateklo u vozilu ili u rezervisanom prostoru, bez važeće karte i koje ne kupi posebnu kartu, kontrolor upisuje u službenu evidenciju i elektronskim putem stavlja na uvid komunalnoj policiji radi izdavanja prekršajnog naloga. Ovako sačinjen i elektronski potpisan prekršajni nalog šalje se elektronskim putem kontroloru na njegov prenosni uređaj, koji ga štampa i uručuje korisniku. U slučaju nemogućnosti štampanja prekršajnog naloga kontrolor korisniku uručuje zapisnik radi upisa u službenu evidenciju i stavljanja na uvid ovlašćenom službenom licu radi izdavanja prekršajnog naloga - stoji u delu Pravilnika citiranom i na sajtu busplusa.

VIDEO Tuča u Železniku: Pobili se šofer autobusa i putnik

(Telegraf.rs / Mateja Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toliko

    7. avgust 2018 | 16:11

    Po zakonu nismo obavezni da se legitimisemo kontroloru,i ne sme putniku da ogranici kretanje.Mogu oni na sajtu da pisu sta hoce.

  • Nennad

    7. avgust 2018 | 18:03

    Lopovluk je sto ta karta ima rok trajanja, dve godine, a onda vam je gase. Karta je roba, i vlasnistvo onoga ko je kupi. Zamislite, kupite cipele i prouzvodjac vam ih oduzme posle dve godine.

  • Boban

    7. avgust 2018 | 20:14

    Dosta pljačke ovog naroda. Posle će vam djavo biti kriv !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA