≫ 

Inspekcija ispraznila apotekomat: Zabranjena prodaja lekova i kondoma iz aparata

Fotografija ovog aparata proširila se predthodno društvenim mrežama i medijima

  • 8

Novopostavljeni samouslužni aparat - apotekomat, koji pored raznih lekova i testova za trudnoću sadrži i kondome danas je ispražnjen, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz apotekomata za hitnu upotrebu na Novom Beogradu ispadaju kondomi, test za trudnoću, probiotici (FOTO)

Zdravstveni inspektor i inspektor za lekove i medicinska sredstva su, nakon dopisa Farmaceutske komore, bez prethodnog obaveštenja danas pre podne obavili nadzor apoteke na uglu Nehruove i Ulice Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

Inspektori su utvrdili da je ovaj samouslužni aparat postavljen 31. jula u prostoru magacina te apoteke, a da su ga farmaceuti sami dopunjavali proizvodima kao što su "strepsils plus", "biofriz" gel i sprej, "pantenol", raznim dijetetskim proizvodima, analgeticima, probioticima, kao i kondomima.

Fotografija ovog aparata proširila se predthodno društvenim mrežama i medijima, nakon čega je Ministarstvo zdravlja poslalo nenajavljenu inspekciju i aparat je ispražnjen.

- Tokom inspekcijskom nadzora zapisnički je izrečena mera zabrane prometa lekova i medicinskih sredstava van apoteke, na osnovu čega su zaposleni apoteke pristupili iznošenju svih proizvoda iz aparata, isti je ispražnjen - saopšteno je iz Ministarstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrtvo more

    10. avgust 2018 | 16:58

    Pa naravno kad i dalje živimo u 19.veku. Sramota, to su lekovi koji se kupuju bez recepta kakve veze ima da li ce uci unutra i kupiti ili na automatu A što ne mogu kondomi kad postoje kondomati

  • Европа

    10. avgust 2018 | 16:53

    Такав вид продаје функционише на западу већ годинама.Шта је проблем ,да се кондоми,sapuni,ulošci...prodaju preko automata .

  • Gradjanin

    10. avgust 2018 | 18:47

    Pitamo Srbiju,Beograd,inspekciju koja je razlika izmedju aparata u Cacku i Beogradu?I koja je razlika u prodaji leka na Buvljaku ili preko interneta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA