≫ 

Beograd je raskopan: Radnici su na svakom koraku, a ove tačke izbegavajte u svako doba dana i noći (DETALJNA MAPA)

Na više od 20 mesta u gradu radi se na obnovi ulica, kanalizaciji, vodovodu...

  • 2

Dok nervozni vozači automobila i putnici gradskog prevoza broje svaki minut zakašnjenja dok se provlače kroz uska grla nastala zbog radova širom prestonice, radnici koji su na terenu neumorno kopaju, menjaju cevi, asfalt i kaldrmu.

Toplo vreme i letnji period prilika su da se u gradu prione na radove i popravke, a radovi su na više od 20 lokacija širom grada. Neki od njih nastaviće se i narednih meseci.

Zvuk bušilice umesto alarma za buđenje: Majstori već od 6 ujutru mogu da prave nesnosnu buku

1. Bulevar despota Stefana

Usko grlo u Bulevaru despota Stefana sada je još teže proći, jer se od proteklog vikenda radi na vodovodnoj mreži između ulica Džordža Vašingtona i Cetinjske. Zatvorena je desna strana bulevara gledno iz smera od Pančevačkog mosta ka Trgu republike i Terazijskom tunelu.

Bulevar despota Stefana - prohodna jedna traka, Foto: M. Beljan

Izmenjene su i linije gradskog prevoza 16, 27e, 32e, 35, 43, 95 i 96, pa ove radove obilaze preko ulica Džordža Vašingtona, Francuske i Trga republike. Radiće se do 2. septembra.

2.  Takovska

Do kraja avgusta obnavlja se Takovska ulica i to u delu od Džordža Vašingtona do Jaše Prodanovića. To znači i promenu režima rada za linije 28 i 23, dok su trolejbusi na liniji 40 ukinuti.

Takovska, Foto: M. Beljan

Autobusi 28A povezuju Studentski trg i Zvezdaru, ali preko Ulice 27. marta, a autobusi sa linije 23 prolaze pored Skupštine i dalje kroz Bulevar despota Stefana ka Karaburmi.

Takovska, Foto: M. Beljan

Izmene važe za oba smera.

3. Severni Bulevar

Radovi na redovnom održavanju Ulice Severni bulevar, od Bogoslovije do Ulice Ljubice Luković, izvode se u više faza. U prvoj fazi zatvoren je deo od Bogoslovije ka Vukovom spomeniku, promenja je trasa linije 74 u smeru ka Bežanijskoj kosi, i linije 66 u smeru ka NT parku.

Severni bulevar radiće se u dve faze, Foto: M. Beljan

U Drugoj fazi zatvoriće se drugi smer saobraćajnice i menjaju se trase linija u suprotnom smeru.  Alternativa su ulice: Veljka Dugoševića – Svetog Nikole - Ruzveltova.

U trećoj i četvrtoj fazi radovi će obuhvatiti i deo Ulice Veljka Dugoševića, zbog čega će i linija 65 menjati trasu i voziti preko Bogoslovije.

4. Vojvode Vlahovića

Zbog izgradnje kišne kanalizacije u naselju Vojvode Vlahovića zatvorena je saobraćajnica kojom prolazi minibus 26L. Linija je ukinuta, a u naselje je moguće ući automobilom alternativnim putevima. Radovi će trajati do kraja septembra.

Dok im sređuju vodovod, zatvoren je jedini prilaz beogradskom naselju iz pakla: Ukinuli su im čak i autobus

5. Tramvajski most preko Topčiderske reke

Tramvaj 12L sada vozi na Novi Beograd, Foto: Telegraf

Zbog velikih radova na rušenju i izgradnji mosta preko Topčiderske reke ukinute su tramvajske linije koje voze do Banovog brda (12 i 13). Ova izmena važi čak do 21. decembra, a umesto tramvaja do Banovog brda od Savskog trga vozi autobus 12A (preko petlje Hipodrom). Nova linija 12L povezuje Omladinski stadion i Blok 45.

6. Izmeštanje korita Topčiderske reke

Zbog radova na izmeštanju korita Topčiderske reke, zbog čega je izmenjena trasa linije 42.

Pere Velimirovića, Foto: M. Beljan

U smeru prema Petlovom brdu trasa je: Borska, Miška Kranjca, Pilota Mihaila Petrovića i dalje redovnom trasom.

Pere Velimirovića, Foto: M. Beljan

U smeru prema Trgu Slavija - Pilota Mihaila Petrovića, Miška Kranjca, Patrijarha Dimitrija, Vareška, Borska i dalje redovnom trasom.

Pere Velimirovića, Foto: M. Beljan

Ukida se stajalište "Miška Kranjca" za oba smera kretanja. Privremeno se uspostavljaju stajališta u Bulevaru Patrijarha Dimitrija.

7. Miška Kranjca

Zbog radova na izgradnji sekundarne kišne kanalizacije izmenjen je saobraćaj u delu od Patrijarha Dimitrija do Pilota Mihaila Petrovića. Promenjene su trase linija 37, 47, 54, 94, 501 i 505.

Miška Kranjca, Foto: M. Beljan

Ovi radovi trebalo bi da budu gotovi sutra, ali posla će, kako se čini, biti još.

Radovi u Miška Kranjca su obimni, Foto: M. Beljan

8. Slavka Miljkovića

Obimni radovi su i na ulazu u naselje Resnik, gde je raskopana Ulica Slavka Miljkovića zbog izgradnje kružnog toka na raskrsnici sa Kružnim putem. Zbog toga linije 47 i 94 saobraćaju preko Ulice 13. oktobra.

9. Radovi u Karađorđevoj

Foto: M. Beljan

Radi se i u Karađorđevoj ulici na podzemnim elektroinstalacijama kod hotela "Prezident", a ovi radovi još od 30. juna ukinuli su takozvani unutrašni krug tramvaja broj 2 (smer Pristanište - Dorćol - Vukov spomenik - Slavija - Pristanište). Linija 2 u suprotnom smeru nije menjana, a uvedena je dodatna linija 2L: Pristanište - Dorćol - Vukov spomenik - Slavija - Savski trg - Gospodarska Mehana. Radovi će trajati do 11. septembra.

10. Ace Joksimovića

Zbog radova promenjene su trase linija: 37, 50, 52 i 89. Autobusi voze kroz Ratka Mitrovića, Đorđa Ognjanovića i dalje nastavljaju redovnim trasama.

Foto: M. Beljan

Radovi su pri kraju, a iako je trebalo da usledi druga faza radova u zoni raskrsnice ulica Ace Joksimovića i Spasovdanska, izvođač je od toga odustao.

11. Bulevar oslobođenja

Od Autokomande do Ulice generala Pavla Jurišića Šturma sve do 20. avgusta zuatvara se po jedna saobraćajna traka.

Bulevar oslobođenja, zatvorene dve trake, Foto: M. Beljan

12. Balkanska

Balkanska, Foto: M. Beljan

Obnavlja se i Balkanska ulica u centru grada i to od Gavrila Principa do Kraljice Natalije. Radovi su počeli 11. avgusta, a trajaće do kraja septembra.

Balkanska, deo kod Kraljice Natalije, Foto: M. Beljan

Balkansku ulicu čeka velika promena: Biće pretvorena u ulicu starih zanata

13. Kneginje Zorke

Zbog obnove je zatvorena i Ulica kneginje Zorke, na delu od Krunske do Njegoševe. Rok za završetak radova je 20. avgust.

Kneginje Zorke, Foto: M. Beljan

16. Dečanska

Radovi na uređenju Dečanske ulice nedaleko od Doma omladine, tačnije, na popločavanju od Nušićeve do stajališta Doma omladine, trajaće sve do kraja avgusta.

17. Radoja Dakića

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda izvodi radove na delu Radoja Dakića od Miloša Bandića do Jerneja Kopitara. Radovi su počeli 5. avgusta, a trajaće sve do 25.

18. Njegoševa u Zemunu

Njegoševa, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Radovi na uređenju Njegoševe ulice kod Keja oslobođenja u Zemunu trajaće do 3. septembra, a radi se rekonstrukcija dela saobraćajnice u dužini od 80 metara, koji je bio u veoma lošem stanju.

Zemun je dragulj Beograda koji je dugo bio zapostavljen: Velika ulaganja u rekonstrukciju Njegošove ulice i kule Gardoš (FOTO)

19. Mihaila Avramovića

U Ulici Mihaila Avramovića na Dedinju radovi se izvode u više faza, a obuhvataju deonicu od Baje Pivljanina do raskrsnice sa Joce Jovanovića i Omladinskom. Sve bi trebalo da bude završeno do 7. oktobra. Osim u ovoj ulici, radnici su i u Paje Adamova.

Paje Adamova, Foto: M. Beljan

20. Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića

Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, Foto: M. Beljan

Na delu od Milutina Ivkovića do Teodora Drajzera rekonstruiše se vodovodna mreža. Radovi traju od 14. jula, a rok za završetak je 1. oktobar.

21. Žarka Vukovića Pucara

Ulica Žarka Vukovića Pucara na delu od Kraljice Katarine do Nedeljka Čabranovića radovi se takođe izvode po fazama, a sve bi trebalo da bude završeno do 28. avgusta.

Žarka Vukovića Pucara, Foto: M. Beljan

22. Radovi u Batajnici

Zbog radova u Ulici Stevana Dubajića u Batajnici izmenjene su trase linija 700 i 703.

23. Radovi u Borči

Kvar na fekalnoj kanalizaciji u Ulici bratstva jedinstva u Borči preusmerio je na alternativne trase autobuse sa linija 85 i 96. Autobusi ne saobraćaju u delu od Valjevskog odreda do Zrenjaninskog puta.

24. Šumadijski trg, Banovo brdo

Deo ove ulice koji vodi od Opštine Čukarica do Nikolaja Gogolja praktično je blokiran, jer je cela jedna traka (do javne garaže) raskopana, a u drugoj, koja je slobodna za saobraćaj, stoje mašine koje rade na iskopinama. Automobili ne mogu da prođu ovom deonicom.

25. Bulevar heroja sa Košara

Mašine su i na pristupnoj saobraćajnici mostu na Adi, ali ne radi se kolovoz već tramvajske šine koje su potpuno odvojene od kolovoza i ti radovi ne remete saobraćaj. Za sada se radi deo Bulevara sa Košara od Đorđa Stanojevića do mosta, ali radovi će se u narednom periodu proširiti i na zonu oko Belvila (Đorđa Stanojevića i Bulevar crvene Armije do Jurija Gagarina). Upravo ovo je trasa budućih tramvajskih linija koje će povezati Novi Beograd i Čukaricu, Rakovicu, kao i Savski venac.

VIDEO: Tramvaj "zmija" prošao Novim Beogradom

(Mateja Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    17. avgust 2018 | 08:48

    Beograd jeste raskopan ali radnici nisu na svakom koraku. Ulica Ace Joksimovića je zatvorena više od 2 meseca a radnici nisu bili u njoj ni 20 dana...nema veze..sigurno će svaki dan naplatiti. Baš me interesuje ko je vlasnik firme koja je angažovana za izvođenje radova kada izvođač može da odustane od druge faze radova...

  • ???

    17. avgust 2018 | 09:53

    Brzo ce sve to biti gotovo a i septembar je daleko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA