≫ 

Nelegalna gradnja na Savskom vencu preti da pokrene klizište, ugroženo celo naselje: Komunalci zaplenili mašine, čeka se investitor (FOTO) (VIDEO)

Radnici uveliko rade na ovoj lokaciji, iako nema ni table, ni precizno istaknutog objašnjenja o čemu je reč

  • 6

Nelegalna gradnja na opštini Savski venac u Ulici Aleksandra Stamboliskog 20, preti da svakog časa pokrene klizište u celom naselju. Kako Telegraf saznaje, za ovo zemljište nije odobrena upotreba, a bahati investitor se na to ne obazire.

Zatvoreno nelegalno gradilište na Dedinju: Komunalci i inspekcija sprečili tragediju, bahati investitor će morati debelo da plati

Radnici uveliko rade na ovoj lokaciji, iako nema ni table, ni precizno istaknutog objašnjenja o čemu je reč.

Da stvar bude gora, ovi radovi svakog časa mogu da pokrenu klizište koje preti da ugrozi celo naselje. Otišli smo na lice mesta da proverimo o čemu je reč i ko stoji iza ovog nelegalnog projekta.

Prema informacijama iz katastra, do kojih je Telegraf došao, kao vlasnik se pominje izvesni Manojlović Miljan.

Naša ekipa zatekla je radnike koji obvljaju zadate poslove, a niko od njih nije bio raspoložen da razgovara niti kaže bilo šta.

Ubrzo je na lice mesta došla Komunalna policija.

Osim toga, radnici rade nedeljom, a to je zakonom zabranjeno.

Ove lokacije mogu svakog časa da se pokrenu posle kiše: Među njima je i kultna ulica Serdar Jola gde je snimljen "Balkanski špijun"

Komunalna policija, koja je na teren izašla brzinom munje, zaplenili su radnicima mašineriju i ne dozvoljavaju im da rade više.

Time su sprečili katastrofu većih razmera.

Investitor i dalje nije stigao, čeka se.

Foto: Nikola Tomić

Igor Šarac, advokat vlasnika parcele, rekao nam je da je u pitanju čišćenje terena zbog klizišta koje je nastalo. Kako kaže, potporni zid je počeo da popušta, objekat u blizini je popucao, ograda samo što nije pala. 

Rekao je da je to parcela njegovog klijenta i da je zato upućen u celu priču. On je trenutno na godišnjem odmoru, vratiće se za deset dana sa mora i tada će biti raspoložen da nam kaže o čemu se radi.

Advokat je potvrdio da je njegov klijent Miljan Manojlović, ali da su obojica van zemlje i da ne mogu sada da pričaju o oovj temi. Advokat nije znao da je trenutno na licu mesta Komunalna policija koja je zaplenila mašine radnicima i ne dozvoljava im da nastave posao.

Na pitanje zašto nemaju upotrebnu dozvolu, advokat je rekao da im za ovo nije potrebna jer je u pitanju sanacija terena zbog klizišta, a ne izgradnja.

A kada budu nešto počeli da grade nabaviće sva potrebna dokumenta.

Foto: Nikola Tomić

Prema rečima komšija, radnici i mašine su došli na ovu lokaciju pre četiri dana (u sredu, 15. avgusta).

Podizvođači radova su izvesni "P.S.P. Evortim d.o.o." iz Rakovice, pa smo pozvali i njih.

Na pitanje zašto ne postoji nikakva tabla ispred terena na Dedinju, iz firme su nam rekli da ne znaju ništa o tome, tj ne znaju da li se tu nešto gradi ili je u pitanju sanacija terena zbog klizišta.

Dodali su da su oni zaduženi samo da izvezu zemlju odatle.

Jedan od njihovih zaposlenih rekao je za Telegraf da takođe nije u Beogradu i da nije upoznat sa trenutnom situacijom na terenu, kao ni da su komunalci zaplenili mašine radnicima.

Kako Telegraf.rs saznaje na terenu, Komunalna policija zvala je pojačanje, pa će onda na licu mesta videti da li će odmah zatvoriti gradilište ili ne. Pratite sva dešavanja na našem portalu.

Foto: Nikola Tomić

Jedan čovek koji živi u blizini složio se sa komšijom, da se tu pravi nešto veliko. Kako kaže, znao je prethodnog vlasnika, ali sada nema pojma ko je kupio zemljište.

Pre ravnanja zemljišta tu je bila stara, trošna kuća.

Foto: Nikola Tomić

Ovde možete da pogledate našu akciju od samog početka:

Radnici su se posle razgovora sa Komunalnom policijom pokupili i otišli.

Komunalna policija takođe je otišla sa gradilišta.

Za sada nije poznato da li će gradnja biti obustavljena, ali za danas su radovi svakako gotovi.

Narednih dana ćemo svakako imaati više informacija kako je ovo završeno.

Epilog događaja možete ispratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cana

    19. avgust 2018 | 13:38

    Bez panike! Stize supervesic

  • Milica

    19. avgust 2018 | 13:46

    Dodjite u Borcu 5 da vidite kako je ugroz ena od nelegalne izgradnje.

  • Olja Katic

    19. avgust 2018 | 13:48

    Pozdrav Da li ste sigurni da se ulica o kojoj pišete nalazi na Senjaku. Pogledajte mapu koju ste priložili uz tekst. Ulica je blizu stadionu Rajku Mitiću, a to nije Senjak. Olja Katić

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA