≫ 

Ponovo prekinuta nelegalna gradnja na Savskom vencu, radnici pobegli u kamp kućicu (VIDEO)

Gradska građevinska inspekcija je reagovala prevovremeno i sprečila dalju katastrofu

  • 7

Prekinuto, nastavljeno, prekinuto, nastavljeno - tako bi, ukratko, glasio opis nelegalnih zbivanja u Ulici Aleksandra Stamboliskog 20 na teritoriji opštine Savski venac. Kada su se stanari ove ulice u nedelju požalili da bi gradnja stambene zgrade, koja je započeta, mogla ozbiljno ugroziti sve njih, jer postoji opasnost da će se pokrenuti klizište - Komunalna policija i Građevinska inspekcija reagovali su odmah. Međutim, izvođač radova je očigledno mislio da treba pustiti da cela "stvar" prenoći i da će policija i inspekcija smekšati do jutra, pa je u skladu sa tim i delao.

Kao da juče izrečena zabrana o gradnji ništa ne znači, radnici su se jutros bacili na posao. Nepoznatog izvođača radova, naravno, ni danas nije bilo na vidiku, kao ni obavezne table sa informacijama ko stoji iza bagera i ljudi koji su ubrzano betonirali temelje. Ali, ne zadugo.

Radovi koji prete da pokrenu klizište Foto: Nikola Tomić

Komunalnoj policiji je ubrzo stigla nova prijava i oni su odmah izašli na teren, zajedno sa gradskom građevinskom inspekcijom, koja je ceo prostor oblepila trakama i zatvorila gradilište.

Za to vreme radnici su se sklonili u stranu, sedeli oko gradilišta i čekali da nadležni organi organi odu, a potom se ponovo vratili, zaobišli trake i nastavili da rade.

Gradilište je zatvoreno Foto: Telegraf

Nije ih sprečilo ni to što su kazne za rad na zatvorenom gradilištu veoma stroge: do godinu dana zatvora ili novčane kazna, koja za pravno lice iznosi od milion i po do tri miliona dinara, saznaje Telegraf.

Kada se ekipa Telegrafa pojavila da nastavi da izveštava o gradnji koja bi mogla da ugrozi ceo kraj, pobegli su u kamp kućicu. 

Zatvoreno nelegalno gradilište na Dedinju: Komunalci i inspekcija sprečili tragediju, bahati investitor će morati debelo da plati

Prema informacijama iz katastra, do kojih je Telegraf došao, kao vlasnik se pominje izvesni Manojlović Miljan. Tokom boravka na terenu saznali smo da je dotični gospodin u inostranstvu, pa nije u mogućnosti da dođe i reši problem, te objasni o čemu je reč.

Takođe, na gradilištu nije bilo nikakvog znaka o radovima, investitoru niti tome šta se gradi na pomenutoj lokaciji. Dežurni građevinski inspektor Đorđe Buha izašao je na pomenutu lokaciju, konstatovao činjenično stanje i popisao zatečena lica na gradilištu. Sa opštine Savski venac intervenisala je inspektorka Marina Šibalić.

Rekordnom brzinom je rešen problem, sprečena je tragedija koja je mogla da nastane zbog potencijalnom pokretanja klizišta, a nadležne službe su maestralno obavile svoj posao.

U zapisniku je navedeno da je na lokaciji zatečeno neobeleženo gradilište bez prisustva odgovornog lica. Takođe, zatekli su i dve građevinske mašine, jedan teretni i putni kamion.

I komunalna je pisala kazne Foto: Nikola Tomić

Vlasniku teretnog kamiona izdat je prekršajni nalog za prljanje javne površine. Vlasnik će morati da plati 175.000 dinara kazne, dok će vlasnik putnog kamiona platiti kaznu od 5.000 dinara zbog nepropisnog parkiranja.

Naložio im je da istog trenutka obustave izvođenje radova.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, izvođač radova je "Teka gradnja", a postupak dobijanja dozvole je u toku.

(Telegraf.rs/J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Van

    20. avgust 2018 | 15:21

    Kad će mo čuti da je policija privela i uhapsila neku veluku ribu.

  • doberman

    20. avgust 2018 | 15:46

    radnik, dundjer, radi za nadnicu, za leba, kakve on veze ima sa gospodarem i njegovom svitom sa sve komunalcima i najlonskim trakicama, ta lula je odavno ispusena. gotov je!

  • Perica

    21. avgust 2018 | 00:33

    Ovo vise uznemirava javnost nego neki kamp na Zlatiboru za decu. Kako je moguce da neko misli da je jaci od drzave i zakona i nastavlja da gradi i pored zabrane. Hvala sto pisete o tome jer vidimo da smo jos daleko od uređene zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA