≫ 

Investitor jači od države: Potpuno ludilo na gradilištu u Beogradu, ko su "radnici sateliti" i kako je sve ovo organizovano? (FOTO) (VIDEO)

Pokušali smo od "gazde" gradilišta da saznamo zašto idu protiv Građevinske inspekcije, ali je on odbijao da se oglasi

  • 72

Samo nekoliko sati nakon što je građevinska inspekcija zatvorila gradilište u Ulici Aleksandra Stamboliskog na teritoriji opštine Savski venac, radnici su se ponovo vratili, zaobišli crvene trake i nastavili da raščišćavaju teren na kome se i dalje ne zna šta će biti izgrađeno. Teren na kom veliki problem pravi klizište, pa se gradnjom bilo čega ovde rizikuju životi stanara iz okolnih kuća i zgrada.

Dok su građevinski inspektori danas ponovo kontrolisali gradilište i ograđivali ga crvenim trakama, radnici su sedeli po strani, samo čekajući da nadležne službe završe svoj posao i udalje se. Potom su dojavili investitoru da je teren čist, vratili su se na gradilište i nastavili svoj posao.

Foto: Telegraf

Međutim, kada se ekipa Telegrafa pojavila na licu mesta, nekoliko njih je pobeglo u kamp kućicu.

Ponovo prekinuta nelegalna gradnja na Dedinju, radnici pobegli u kamp kućicu (VIDEO)

- Samo postavljamo ogradu - rekli su kada su ponovo izašli posle 10 minuta. Kada smo im odgovorili da je zabranjeno vršiti bilo koju radnju na ovom zemljištu, samo su nastavili da rade. Na kraju krajeva, nisu ni radnici krivi, oni samo "vežu konja gde im gazda kaže".

Potencijalni gazda/investitor bio je po prvi put prisutan na licu mesta, ali je on sve vreme telefonirao i izbegavao da odgovori na naša pitanja. Mi smo ga zato pratili, kako bismo saznali ko stoji iza ove nelegalne gradnje, ali od njega ni posle pola sata pokušaja nismo dobili nikakav odgovor.

Potencijalni gazda gradilišta/ investitor/ Foto: Telegraf

Nije nam odgovorio ni na pitanje da li je svestan da je Građevinska inspekcija na ogradu zemljišta zalepila rešenje na kom jasno piše da je zabranjena bilo kakva aktivnost, a da će u suprotnom svako ko se ogluši o ovo rešenje biti krivično gonjen. Zaprećena kazna zatvora je jedna godina ili novčana kazna od milion i po do tri miliona dinara.

To je još samo jedan od načina na koji je demonstrirao silu, a s obzirom na to da je sniman i da smo snimak emitovali uživo, svojim bahatim ponašanjem verovatno je želeo da pokaže da je jači od države, da se ne boji nikoga i da će nastaviti sa nelegalnim aktivnostima.

Rešenje Građevinske inspekcije kojim se zabranjuje bilo kakva aktivnost na gradilištu/ Foto: Telegraf

Prema informacijama iz katastra, do kojih je Telegraf došao, kao vlasnik se pominje izvesni Manojlović Miljan. Tokom boravka na terenu saznali smo da je dotični gospodin u inostranstvu, pa nije u mogućnosti da dođe i reši problem, te objasni o čemu je reč. Kako, takođe, nezvanično saznajemo, izvođač radova je "Teka gradnja", a postupak dobijanja dozvole je u toku.

Pored građevinske inspekcije, na teren je izlazila i Komunalna policija, i to nekoliko puta, a sve je počelo u nedelju, kada je nelegalna gradnja obustavljena zbog brze reakcije nadležnih. Međutim, izvođač radova je očigledno mislio da treba pustiti da cela "stvar" prenoći i da će policija i inspekcija smekšati do jutra, pa je u skladu sa tim i delao.

Foto: Telegraf

Kao da juče izrečena zabrana o gradnji ništa ne znači, radnici su se jutros bacili na posao. Nepoznatog izvođača radova, naravno, ni danas nije bilo na vidiku, kao ni obavezne table sa informacijama ko stoji iza bagera i ljudi koji su ubrzano betonirali temelje. Ali, ne zadugo.

Komunalnoj policiji je ubrzo stigla nova prijava i oni su odmah izašli na teren, zajedno sa gradskom građevinskom inspekcijom, koja je ceo prostor oblepila trakama i zatvorila gradilište.

Za to vreme radnici su se sklonili u stranu, sedeli oko gradilišta i čekali da nadležni organi organi odu, a potom se ponovo vratili, zaobišli trake i nastavili da rade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Отац Светолик

    21. avgust 2018 | 09:46

    Не хулите на Господа Бога и марљивост неимара. Без трудбеника ниједна црква ни манастир не би данас стајали да вернике окупљају. Амин Боже здравља и снажне руке им дај. У здрављу и срећи овај дом саградили и мене позвали да га освештам. Свако добро од Господа верујућима, неверујућима и бесловеснима који овде из незнања грдите.

  • Раде

    20. avgust 2018 | 20:47

    A da pitate Vučića, on verovatno zna o čemu se radi i do jutra će sve biti "transparentno".

  • Marina

    20. avgust 2018 | 18:45

    Biće mu zabranjeno da gradi isto kao i što je srušen objekat na vrhu Kopaonika. Nikad dok je ove vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA