Pavle je sprečio veću tragediju na Čukaričkoj padini: Trener malih košarkaša rukom stisnuo kočnicu, dok je gledao kako vozač autobusa umire

Da se nešto dešava, primetili su i vozači koji su se tada zatekli na ovoj saobraćajnici

  • 8

U nedelju pre podne na Čukaričkoj padini desila se tragedija, kada je vozač autobusa punog dece, koja su krenula na pripreme, umro za volanom.

Saobraćajna kamera zabeležila jezive snimke: Autobus se prevrnuo, ljudi ispadaju kroz prozore (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

- Sve se desilo u trenutku, vozač je počeo da gubi svest. Trener Pavle Trifunović je to odmah srećom primetio i munjevitom brzinom pritisnuo kočnicu, kako autobus sa uzbrdice ne bi krenuo u rikverc, nekontrolisano niz padinu - ovako je za Blic prepričao sekretar Košarkaškog kluba Borac iz Zemuna, Slobodan Srezoski, jedan od svedoka drame koja se odigravala u autobusu prepunom dece uzrasta od 10 do 18 godina.

Nažalost, vozač Zoran Borović (58) je, najverovatnije od srčanog udara, nedugo zatim preminuo, ali je brzom reakcijom trenera Trifunovića (24) sprečena veća tragedija.

Mladi zemunski košarkaši su tog prepodneva krenuli na izlet na Divčibare.

- Samo srećom i neverovatnim potezom hrabrog trenera Trifunovića (24) sprečena veća tragedija. Prvi je primetio da je čoveku loše, da polako gubi svest i brže bolje, uspeo rukom da pritisne nožnu kočnicu i speči da autobus krene nekontrolisano unazad. U tom trenutku vozač se gotovo potpuno onesvestio, pa je trener nekako uspeo da mu skolni nogu sa papučice i pozove ostale u pomoć – rekao je sekretar kluba i dodao da bi se retko ko snašao u takvoj situaciji.

Sam Trifunović ne krije da je i dalje pod utiskom sve što se dogodilo.

- Tek što smo krenuli na put, prišao sam vozaču da mu se javim i da se upoznamo. Posle moje prve rečenice video sam da mu nije dobro, da uzdiše, koluta očima. Odmah sam ga pitao gde je ručna, ponovio sam to sigurno desetak puta, ali već tada me nije čuo. Ruke su počele da ga izdaju, pustio je volan, a autobus je krenuo unazad pola metra – metar. Pozvao sam u pomoć drugog trenera, dok sam rukom držao nožnu kočnicu – ispričao je za Blic Trifunović.

Da se nešto dešava, primetili su i vozači koji su se tada zatekli na ovoj saobraćajnici.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksamdar

    21. avgust 2018 | 08:21

    Nismo ni svesni ko nas sve vozi ulicama beograda na privatnim linikama, sve vozaci koji su otisli u invalidsku penziju al moraju da rade da prehrane decu unucice

  • Keljo

    21. avgust 2018 | 08:47

    Jadan covjek. Pokoj mu dusi.

  • Marij

    21. avgust 2018 | 08:05

    BRAVO NEKA TE BOG CUVA KAO STO SI TI SACUVAO OVU DECU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA