≫ 

"Da dodaju bar još jedan vagon": Putnici u BG vozu kao sardine (FOTO)

Linija za Batajnicu redukovana zbog radova

  • 2

U prepunim vagonima BG voza na liniji Ovča-Batajnica glavna tema je redukcija polazaka zbog radova na pruzi Novi Beograd - Stara Pazova.

Niko nije siguran koji je novi red vožnje BG voza: Ovo je tačna satnica svih polazaka na linijama Ovča-Batajnica i Resnik-Ovča

- Zašto ne dodaju barem još neki vagon ili ne uvedu polaske na pola sata - pitaju se putnici uoči početka nove školske godine.

Vozovi na ovoj liniji od jula saobraćaju na svakih 60 minuta, a pre redukcije polasci su bili na svakih 15 minuta. Posebno su kritični prvi jutarnji polasci iz Batajnice kada najviše putnika odlazi na posao.

Foto: M. Beljan

Već u Batajnici stvaraju se velike gužve, a veliki broj putnika ulazi i u Zemun polju, Zemunu, kao i na Tošinom bunaru.

Kako kažu nadležni, nije u planu povećanje broja polazaka na ovoj liniji.

Radovi još nisu vidljivi, ali je skinuta kontaktna mreža sa levog koloseka između Zemuna i Novog Begrada, koji nije u funkciji. Jedan kolosek sada se koristi i za gradsku železnicu, međugradske i međunarodne vozove, zbog čega je kapacitet pruge znatno smanjen.

Nenormalne gužve na stanicama BG voza, nema ni reda vožnje: Počeli radovi na šinama, ljudi kasne na posao (FOTO)

Tehnički ne postoji mogućnost da se poveća broj vagona, jer se za BG voz koriste elektromotorne garniture koje finkcionišu kao jedna celina.

Eventualno je moguće spojiti dva voza u jednu kompoziciju, ali bi se problem javio sa dužinom pojedinih perona, posebno na Karađorđevom parku gde je dužina platforme knap i za postojeće garniture duge 100 metara.

Putnicima preostaje da se strpe ili koriste autobuse, a zbog redukcije vozova pojačana je linija 73.

(Mateja Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joks

    30. avgust 2018 | 23:46

    Pojačana linija 73,malo sutra ... 37MIN tačno sam čekao na N.beogradu iako radnim danom piše da ide u intervalu 8-16 sramota

  • Gruja

    30. avgust 2018 | 15:15

    Na peronu se vidi kultura našeg naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA