≫ 

Menja se repertoar za fontanu na Slaviji, komisija sprema iznenađenje i za najmlađe

I to nije sve, biće još promena

  • 6

Repertoar i vreme emitovanja muzike na fontani na Slaviji uskoro će se promeniti. Muzika se ubuduće neće puštati od 20 do 22 časa, već nešto ranije, dok će nove melodije odabrati posebna komisija.

- Kada Komisija za realizaciju umetničkog rada fontane na Trgu slavija formira novi repertoar, fontana će "pevati" svakodnevno od 19:05 do 19:30h, a vikendom će vreme od 12:05h do 12:30h biti rezervisano za dečiju muziku - kaže za "Politiku" Vladimir Šobot iz Beogradskog vodovoda.

Na Adi Ciganliji se u nedelju spušta plava zastava: Što ste se kupali, kupali ste se

- Repertoar je u fazi formiranja i navođenje konkretnih numera bi bilo neozbiljno. Ali biće to popularne melodije domaće zabavne, pop-rok, ozbiljne i dečje muzike, kao i iz najgledanijih domaćih filmova i serija. Većina ih je na najraznovrsnije načine povezana sa Beogradom i njegovim duhom - dodao je on.

Komisiju za realizaciju umetničkog rada fontane na Trgu slavija čine: Vladimir Graić, kompozitor, Miroljub Aranđelović Rasinski, kompozitor, Vladimir Mijović, direktor Omladinskog pozorišta Dadov i Pavle Janković, izvršni direktor za vodovodni sistem u "Vodovodu", ali on ne učestvuje u izboru muzike.

Muzička fontana na Slaviji/ Foto: Telegraf

– Komisija će odabrati više od 80 numera. Repertoar će se menjati u skladu sa njihovom odlukama, ali svakako neće biti na mesečnom nivou. Mi smo, kako zakon nalaže, zaključili ugovor sa SOKOJ-em i plaćaćemo naknadu ka korišćenje muzičkih dela u iznosu od 65.496 dinara mesečno. To ćemo mi izdvajati, ali to ne znači da će to uticati na poskupljenje vode - navodi Šobot.

Osim na Slaviji, u Beogradu postoji još jedna muzička fontana i to na Tašmajdanu. Otvorena je 2011. godine kada je obnovljen Tašmajdanski park. Po otvaranju brigu o fontani preuzeo je "Vodovod".

Prema rečima Šobota, kada je "Vodovod" počeo da upravlja fontanom na Tašmajdanu, muzika je već bila odabrana i to su uradili grad i ambasada Azerbejdžana. Numere su klasične i puštaju se svakodnevno od 21 do 22 sata.

VIDEO Prvi jesenji kolaps na Slaviji:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko-Zemun

    7. septembar 2018 | 11:01

    Pa bole i da nepustaju muziku samo sat vremena sramota

  • Ja sam

    7. septembar 2018 | 11:22

    Hairli bilo

  • ...

    7. septembar 2018 | 12:40

    Sramota, bolje da sve te pare koje bacaju na fontanu i slicne gluposti daju ugrozenim porodicama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA