≫ 

Noviteti na "Paradi ponosa" u Beogradu: Trasa nikad duža, prvi put će biti noćne žurke na otvorenom

Još je nepoznato ko će biti kuma "Prajda"

  • 51

Ovogodišnja Nedelja ponosa biće otvorena u ponedeljak, 10. septembra, okupljanjem u podne na platou ispred Skupštine Grada Beograda. Nedelja ponosa završiće se u nedelju 16. septembra Paradom koja se organizuje pod sloganom "Reci DA".

HEROJ PARADE PONOSA: Darko obuo ŠTIKLE kako bi podržao gejeve, iako je STREJT! (FOTO)

Tokom Nedelje ponosa u Beogradu će biti organizovano više od 60 izložbi, koncerata, filmskih projekcija, debata i konferencija.

Kao i prethodnih godina obuhvatiće i Prajd forum i konferenciju koja će ove godine biti posvećena pravnom regulisanju položaja istopolnih zajednica.

U nedelju 16. septembra održava se Parada ponosa. Povorka će krenuti sa Trga Slavija i to ne u jutarnjim satima, kao što je do sada bio slučaj, već od 14 sati i kretaće se Ulicom kralja Milana, Kolarčevom, preko Trga Republike, Vasinom, do Studentskog Trga. To znači da je trasa povorke ne samo duža, već se i čitava manifestacija završava tek u večernjim satima.

Nakon šetnje, u Studentskom parku od 16.00 do 20.00 časova biće organizovan zabavni program, odnosno "Pride koncert", koji će biti otvoren za javnost.

Prva beogradska Parada Ponosa je organizovana 30. juna 2001. pod sloganom "Ima mesta za sve nas", kada su pripadnici desničarskih organizacija i navijača napali manji broj okupljenih na Trgu Republike. Povređeno je više od 40 osoba, dok je zvanična reakcija Vlade izostala.

Prvi Beograd Prajd koji je protekao bez incidenata održan je 28. septembra 2014. godine pod sloganom "Ponos za sve".

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    9. septembar 2018 | 17:10

    Nisam imao ništa protiv vas nikada. Nisam vas ni primećivao a znao sam da vas ima svuda. Ok, vodite vaš život. Međutim zadnjih godina ne mogu da vas ne primetim jel vi namećete sebe nama kao da ste svetsko čudo. Namećete do te mere da počinje jako da mi smeta vaše prisustvo. Ne samo da mi smeta, postao sam jako agresivan na pomisao da ste tu. Eto ukratko to ste postigli sa velikom većinom izdvojivši one huligane sa ulica jer su vas oni stalno i mrzeli.

  • Snezana

    9. septembar 2018 | 17:36

    Da li ce grad biti paralisan nedelju dana? Da li cemo morati sa decom da se zatvaramo u kuce da ne bismo morali da im objasnjavamo zasto se ljudi istog pola ljube u usta? Da li je ovo ta borba drzave protiv bele kuge? Sramota i bruka!

  • Ivana

    9. septembar 2018 | 17:25

    Fuj..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA