≫ 

Građanin koji je prijavio divlju gradnju u Beogradu brutalno pretučen

Napad se dogodio kod nekadašnje okretnice autobusa u Bloku 61

  • 30

Beograđanin (identitet poznat redakciji) koji je još 28. avgusta prijavio da investitor na divlje podiže zgradu u Ulici Vojvode Vlahovića kod broja 9, pretučen je rano jutros u Novom Beogradu, saznaje Telegraf.

Foto: Mateja Beljan

Ne kupujte nekretnine koje nemaju sve potrebne dozvole: Vesić najavio borbu protiv bespravne gradnje, pozvao nadležne da se uključe

Napad na njega dogodio se jutros u osam sati kod nekadašnje okretnice autobusa 95 u Bloku 61, zbog čega je intervenisala i policija.

Policija radi na otkrivanju motiva i napadača na ovog savesnog Beograđanina.

Inače, reč je o meštaninu Ulice Vojvode Vlahovića, koji je prijavio da je investitor, koji njemu nije bio poznat, nastavio da gradi svoj objekat u toj ulici uprkos zabrani inspekcije i poskidao trake upozorenja koje su inspektori postavili.

Foto: Mateja Beljan

I to nije bio jedini put da se ovaj investitor oglušio o zabranu izgradnje svog objekta od 2.000 kvadrata. Naš reporter je još 5. septembra obišao ovo gradilište i zatekao dva radnika koji su kazali da investitora ne poznaju i da ih je pronašao u gradu, kod Vukovog spomenika.

- Ne znam ni ko je investitor, ja ovde radim za hleb, za pare, kao majmun se penjem ovde... - pričao je tada jedan od radnika iz Vranja.

Foto: Mateja Beljan

Kada smo o tome obavestili predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića, on je po treći put poslao inspekciju na ovo gradilište i oni su ga ponovo zatvorili.

Gradilište se nalazi tik uz kolovoz uske ulice, nedaleko od glavnog prilaza naselju, a temelji su ukopani duboko u zemlju. Po svemu sudeći, reč je o zgradi.

VIDEO: Nelegalna gradnja na Senjaku ugrožava žitelje, može da se aktivira klizište

(Mateja Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    13. septembar 2018 | 14:12

    Пуштај бабу из затвора!

  • Ajmo

    13. septembar 2018 | 14:14

    Ministre Nebojša! Istraga, kako se saznalo ko je prijavio. Hapsi i imena a ne inicijali....

  • Tanja

    13. septembar 2018 | 15:56

    E to se zove mito i korupcija nasih drzavnih organa! Osoba koja je prijavila ovo morala je da ostane tajna,a ne da inspektori dojavljuju ko je podneo prijavu i da covek strepi za zivot. Kako onda ocekujemo da se stane na put kriminalu?... policija i sve inspekcije su nam korumpirane,nemamo unutrasnju kontrolu istih ili imamo,ali i ona je podkupljena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA