≫ 

Svi studenti Ekonomskog fakulteta koji studije završe u roku, dobijaju posao

"To biti dovoljna motivacija da se studenti bore i daju sve od sebe"

  • 1

Hiljadu novoupisanih studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu danas je prilikom svečanog prijema dobilo obećanje da ukoliko studije završe u predviđenom roku od 4 godine, fakultet im u roku od 90 dana nakon diplomiranja obezbeđuje ponudu za prvi posao.

Dekan fakulteta, prof. dr Branislav Boričić, pozdravio je studente, poželeo im dobrodošlicu, ali i poručio im da ih očekuje puno truda i rada.

Jelica je uspela na fakultetu da uradi ono što niko nije mogao 43 godine! (VIDEO)

- Mi smo tu zbog vas. Ne samo da bismo vas uveli u tajne ekonomske nauke, već i da bismo vam obezbedili bolju budućnost, da vas naučimo da je časnije na ispitu dati pogrešan odgovor nego varati, da je odgovornost obrazovanih ljudi u našoj maloj zemlji sa četvrtinom nepismenog stanovništva, mnogo veća nego u drugim zemljama. Drago mi je da najavim da ćemo najboljim studentima obezbediti ponudu za prvi posao u nekoj od domaćih kompanija - rekao je dekan Ekonomskog fakulteta

On je dodao da se da će to biti dovoljna motivacija da se studenti bore i daju sve od sebe.

Fakultet je odlučio da pomogne svim vrednim studentima; Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prodekan Ekonomskog fakulteta za saradnju sa privredom, prof dr Dragan Lončar objasnio je koji novoupisani studenti će odmah po diplomiranju dobiti šansu da se zaposle.

- Ponosni smo što možemo da vam otkrijemo da zahvaljujući saradnji koju Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu ima sa preko 400 domaćih komanija započinjemo projekat kojim ćemo našim najboljim studentima obezbediti ponudu za prvi posao. Oni koji fakultet završe u roku biće u prilici da odmah po diplomiranju primene znanje koje su stekli u našoj ustanovi - piše Blic.

Studenti, kako je rečeno na ovom fakultetu, moraju da imaju prosek veći od 8.5, a ponudu za posao iz ekonomske oblasti koju su studirali će dobiti u roku od 90 dana nakon diplomiranja. Pored ovoga, nastavlja se tradiciju da svi studenti treće i četvrte godine imaju obezbeđenu praksu u najboljim domaćim kompanijama.

Nakon zvaničnog obraćanja dekana i uprave fakulteta, u otvorenom atrijumu fakulteta studenti su imali priliku da upoznaju sve studentske organizacije i sportske klubove koji postoje na fakultetu, druže se sa starijim studentima, pitaju ih sve što ih zanima, slikaju se u ulogama koje ih u budućnosti čekaju, kao što je titula direktora makretinga, pozicija finansijskog analitičara ili uspešnog preduzetnika.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bre

    19. septembar 2018 | 22:27

    Ma kako da ne.... Sve ste se ubili pomažući. Od megableje i singidingija ne može se živeti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA