≫ 

Vesić naložio hitno uklanjanje grafita sa kukastim krstom

Zbog svih žrtava i zbog tragedije koja se u vreme Drugog svetskog rata desila našem glavnom gradu, ali i zbog toga što su nacizam i fašizam najveća zla ljudske civilizacije, ovakvi simboli su sramota, rekao je Vesić

  • 2

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izdao je hitan nalog da se uklone grafiti sa kukastim krstovima, koji su jutros osvanuli na unutrašnjem zidu oko Studentskog parka.

Položen kamen temeljac za moderni poslovni centar "Navigator 2". Vesić: Pomažemo svima koji žele da investiraju u Beograd (FOTO)

Po nalogu zamenika gradonačelnika, gradske ekipe počele su da uklanjaju neprikladne grafite, saopšteno je iz gradske uprave.

- Nedopustivo je da se nacističkim simbolima ruži Beograd. Zbog svih žrtava i zbog tragedije koja se u vreme Drugog svetskog rata desila našem glavnom gradu, ali i zbog toga što su nacizam i fašizam najveća zla ljudske civilizacije, ovakvi simboli su sramota - rekao je Vesić tim povodom.

On je istakao da ispisivanje kukastih krstova ne smatra huliganstvom, već brukom za vinovnike koji ne razumeju šta je dobro, a šta zlo.

Zbog toga je apelovao na sve one koji stoje iza ovakvih nedela, da se "dozovu pameti i da nikada više ne ruže Beograd na ovaj način".

VIDEO: Šta bi bilo da Srbi nisu rekli NE Hitleru?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt-Bec

    21. septembar 2018 | 15:36

    Ovo su Debilne pubertetlije ucinile, i treba ih naj strozije kazniti jel misle da su cool svojom gluposcu i NE Obrazovanjem!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA