≫ 

"Deca su zakon": Održan protest trudnica i porodilja u Beogradu

Na protestu su bili Saša Janković, Sanda Raškovic Ivić, Boško Obradović i mnogi drugi

  • 1

Trudnice i porodilje nezadovoljne Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom, čija je primena počela 1. jula, protestovale su danas u centru Beograda, jer smatraju da će zbog promene načina obračuna a na osnovu Zakona primati veoma male mesečne nadoknade.

"Zapošljavali" trudnice kako bi im uzimali naknadu za porodiljsko odsustvo: Više od 100 agencija varalo i državu i mlade mame

Učesnice protesta su prošetale od Trga Nikole Pašića do Vlade Srbije, nosile su transparente "Deca su zakon", a sa razglasa su puštane pesme za decu.

Kako je ranije na društvenim mrežama objavljeno protest nije "politički obojen", već su organizovale nezadovoljne trudnice i porodilje.

Na protestu su se, međutim, bili Saša Janković, Sanda Raškovic Ivić, Boško Obradović, Zoran Živković, Goran Chirić, poslanici Pokreta centra u Skupštini Srbije.

Porodilje, trudnice i poslanica Pokreta centra Tatjana Macura predale su ranije danas Skupštini Srbije izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojima se, između ostalog, traži da naknada za vreme porodiljskog odsustva ili odsustva radi nege deteta ne može biti manja od minimalne zarade.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA