Ugostiteljsko-turistička škola sa Savskog venca domaćin susreta "GATUS 2018"

Sinoć su u hotelu "Palace" otvoreni sedmi po redu međunarodni gastronomsko-turistički susreti srednjih stručnih škola "GATUS 2018", a ovogodišnji domaćin je Ugostiteljsko-turistička škola sa Savskog venca

  • 0

Na manifestaciji koja traje tri dana učestvuje 12 škola i preko 100 učenika i profesora iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Foto: Opština Savski venac

Osnovi ciljevi GATUS- a su podsticanje i razvoj saradnje među školama članicama kroz različite aktivnosti, razmena primera dobre prakse, promovisanje ugostiteljstva i turizma kao struke i stvaranje povoljnih okolnosti za profesionalni razvoj učenika.

Foto: Opština Savski venac

Manifestaciju je otvorio zamenik predsednice Opštine Savski venac Zoran Kocić koji je istakao da su ovakvi susreti veoma značajni, đacima za sticanje novih znanja i veština, a školama učesnicama jer podstiču njihovu međusobnu saradnju, a znatno doprinose i turističkom razvoju opština, gradova i država učesnica - poručio je Kocić poželevši uspeh takmičarima i pre svega lepo druženje.

Prema rečima idejnog tvorca ovih susreta, Slavice Šterk, profesorke iz Novog Mesta u Sloveniji, osim takmičenja, svrha je razmena učenika u cilju realizacije praktične nastave u školi i privredi, priprema, organizacija i prodaja različitih turističkih proizvoda, priprema i izvođenje ugostiteljsko- turističkih događaja, apliciranje za međunarodne projekte i zajednički nastup na njima.

Foto: Opština Savski venac

Takmičenje će se održati u Ugostiteljsko-turističkoj školi i školskoj radionici hotelu „Palace“. Takmičarske discipline u kojima se takmiče učenici su svečani ručak-banket i flambiranje poslastice, turistički trodnevni aranžman na temu “Tragom poznate ličnosti moga kraja“ (kulturno-istorijska ličnost) i priprema jela po porudžbini od pastrmke i priprema poslastice po porudžbini.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA