Otvorena zona besplatnog bežičnog interneta u parku Manjež (FOTO)

Presecanjem trake sa balonima WiFi zonu otvorili su predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović i direktor Sektora za bežičnu pristupnu mrežu u Telekomu Đorđe Marović

  • 0

Danas je u parku Manjež svečano otvorena zona besplatnog bežičnog interneta - WiFi drvo, koju su građani opštine Savski venac osvojili u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi 2018".

Irena Vujović ispratila penzionere na besplatan izlet na Kosmaj (FOTO)

Presecanjem trake sa balonima WiFi zonu otvorili su predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović i direktor Sektora za bežičnu pristupnu mrežu u Telekomu Đorđe Marović.

Predsednica Opštine Irena Vujović rekla je da je zona besplatnog bežičnog interneta obezbeđena iz donacije kompanije Telekom Srbija u saradnji sa NALED-om kojima se ovom prilikom zahvalila, kao i sugrađanima na aktivnom učešću u nagradnoj igri uzimanjem fiskalnih računa i slipova prilikom svake kupovine čime su znatno doprineli suzbijanju sive ekonomije.

- Savski venac osvojio je prvo mesto u kategoriji srednjih opština, a time i sredstva u iznosu od 23.000 evra koja su namenjena za ulaganje u projekat od javnog značaja po izboru građana. Sredstva će biti utrošena za uređenje dečijeg igralište u Ulici Ljutice Bogdana, a realizaciju ovog projekta u sprovedenoj anketi odabrali su građani Savskog venca najvećim brojem glasova. Zajedno sa državom i privredom nastavićemo da radimo na izgradnji poreske kulture i stvaranju boljeg i odgovornijeg društva - poručila je Vujović.

Foto: Opština Savski venac

Ministar Ružić čestitao je građanima Savskog venca i istakao je da je važno partnerstvo sa privredom i građanima, kada je borba Vlade Srbije protiv sive ekonomije u pitanju.

- Privreda je uključena i sa njom radimo na svim sistemskim rešenjima, otuda danas sa nama i Telekom i NALED, koji su nam kao partneri dali veliku podršku. Kroz nagradnu igru podigli smo svest o tome gde ide novac od poreza- za nove puteve, škole, bolje uslove za lečenje. Sada kada smo sistem sveobuhvatnim merama znatno utegli, prostor u kome se siva ekonomija odvija biće sve manji - rekao je Ružić.

Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a poručila je da se od države očekuje da usvoji revidiran Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije na kojem će se raditi do 2020, kao i to da se u novom Zakonu o naknadama nađe i izrada elektronskog registra svih taksi i naknada, što bi doprinelo rešavanju pitanja parafiskala, na kojem NALED radi prethodnih pet godina.

Zona besplatnog bežičnog interneta podrazumeva korišćenje besplatnog interneta u prečniku od 150m, sa kapacitetom do 300 korisnika istovremeno i maksimalne brzine do 300Mb/s. WiFi drvo je opremljeno i priključcima za punjenje mobilnih telefona i LED osvetljenjem.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA