≫ 

Ovi balkoni su proglašeni najlepšim u Beogradu: Neki stanari su dobili nagrade, drugi samo pohvalu. Da li ste vi videli lepše? (FOTO)

Videla bi se velika razlika samo kad bi se jedna saksija našla na svakoj terasi

  • 4

Zgrada u Lominoj broj 41, na Savskom vencu dobila je nagradu ove godine, jer su stanari svojim angažovanjem na uređenju balkona učinili da njihova fasada "procveta", a samim tim i Beograd. Međutim, nisu svi u ovoj višespratnici zaslužili isto priznanje. Neki su osvojili nagradu, dok su drugi dobili samo pohvalu.

JKP "Zelenilo Beograd" je stanarima dodelilo treću nagradu u julu 2018. godine, zbog toga što je zahvaljujući njihovom trudu fasada "procvetala".

Kad god pomislite da su ljudi previše loši jedni prema drugima, setite se ove zgrade u Novom Beogradu

U glavnom gradu naše zemlje postoji previše oštećenih fasada koje su odavno izgubile svoj sjaj. Samim tim je narušena i lepota Beograda, a građani bi sa malo napora mogli da učine mnogo.

Nagradu su dobili stanari sa prvog, drugog i četvrtog sprata Foto: Telegraf

Videla bi se velika razlika samo kad bi se jedna saksija našla na svakoj terasi. Kad bi cveće zamenilo veš koji se suši na očigled svih.

Upravo to su odlučili stanari zgrade u Lominoj broj 41. Nagradu za taj trud i delo dobili oni koji žive na prvom, drugom i četvrtom spratu, prema Zelenom informatoru JKP "Zelenilo Beograd".

Pohvalu ovog preduzeća su dobili svi stanari zgrade koja ima šest spratova.

Lomina 41 Foto: Telegraf

- Nagradu je dobila cela zgrada, a ovi spratovi su verovatno izdvojeni, jer su možda imali najlepše balkone. Svi smo dobili nagradu i ja nikog ne bih izdvajala. Trudili smo se da naši balkoni i zgrada izgledaju što lepše. Uglavnom smo složni kao komšije i onda nije bilo teško da dobijemo nagradu - kazala je za Telegraf.rs Nada Stevanović, upravnik zgrade.

Lepotu ove zgrade, nažalost, umanjuju grafiti koje su iscrtale nepoznate osobe, kao i kontejneri koji se nalaze odmah ispred ulaza.

Kontejneri ispred zgrade u Lominoj broj 41 Foto: Telegraf

Odmah pored građevine koja je osvojila nagradu JKP "Zelenilo Beograd" nalazi se zgrada čija je fasada oronula, baš kao što je i previše njih u glavnom gradu.

Izgled zgrada, kuća, građevina utiče na sliku grada. Uz mali napor građani mogu da učine mnogo za svoj grad. Lepše fasade znače lepši Beograd.

Da li je ova zgrada trebalo da dobije nagradu? Svoje mišljenje nam ostavite u komentaru.

VIDEO: Komad fasade umalo ubio prolaznika

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    14. oktobar 2018 | 09:56

    Bila sam do Austrije letos....cveca svuda...odusevila sam se...cak i na ogradi mostica i niko ne krade....probajmo i mi tako makar i zakonom jer kod njih je to tako i reseno!

  • &

    14. oktobar 2018 | 08:55

    Trebalobi se ugledat na njih.

  • ТММ

    14. oktobar 2018 | 08:18

    Моја тераса је лепша!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA