Počinju nove velike rekonstrukcije beogradskih ulica, spremite se za gužve (FOTO)

Na potezu oko Trga biće zona usporenog saobraćaja, gde će se vozila kretati do 10 kilometara na sat

  • 0

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice trebalo bi da počne 1. novembra, a dobijena je i građevinska dozvola. Tokom radova jedna saobraćajna traka će uvek biti propusna i to iz pravca Brankovog mosta prema tvrđavi, dok će u suprotnom smeru biti obezbeđena alternativna veza kroz Pop Lukinu ulicu.

Uručena donacija Centru za socijalni rad: Grad Beograd obezbedio dva terenska vozila (FOTO)

Radovi u Skadarliji, od Bulevara despota Stefana do Zetske počinju u ponedeljak, 15. oktobra, a biće završeni do 15. decembra. Vrednost radova iznosi 30 miliona dinara. To je, gostujući na Pinku, najavio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda. Na proleće se očekuje nastavak radova od Zetske do Gospodar Jovanove.

Tokom rekonstrukcije biće postavljena originalna kamena kocka, kao u donjem delu ulice, a sve zidane bašte u Skadarliji biće uklonjene. Ugao Skadarske i Strahinjića bana biće preuređen u skver, kao i deo oko stare pivnice.

Početak uređenja skvera između Palmotićeve i Ulice Milutina Bojića zakazan je za 15. oktobar, a radi se na inicijativu građana.

Ugao ulica Palmotićeve i Milutina Bojića, Foto: Promo

- Uređenje ovog malog urbanog skvera je još jedan primer dobre saradnje sa građanima. Odgovorili smo veoma brzo na zahtev građana da se ta površina uredi za decu i odmor naših sugrađana – rekao je Vesić.

Budući izgled skvera u Palmotićevoj ulici, Foto: Promo

Kada je reč o rekonstrukciji Trga republike, Vesić je istakao da će projekat biti izmenjen, jer su pronađeni ostaci Stambol kapije, ali da će svi radovi biti završeni u predviđenom roku od 420 dana.

On je ukazao da se na tom potezu nalazila i čuvena Vitenberška kasarna koju su Austrijanci gradili sredinom 18. veka u kasno-baroknom stilu - na potezu od Narodnog pozorišta do „Ruskog cara”, koja je porušena kada je Beograd predat Turcima.

Rekonstrukcija Trga Republike, Foto: Facebook/Горан Весић

Posle rekonstrukcije Trga republike na tom potezu biće zona usporenog saobraćaja, gde će se vozila kretati do 10 kilometara na sat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA