Ove dve ulice u centru grada će se zvati po Dobrici Ćosiću i Miloradu Ekmečiću: Goran Vesić najavio još sličnih promena

Ovo je odlučeno u skladu sa predlogom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a na osnovu odluke Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda - rekao je Goran Vesić

  • 6

Ime pisca Dobrice Ćosića poneće Zadarska ulica u Beogradu, dok će po istoričaru Miloradu Ekmečiću biti nazvana Travnička ulica.

- U skladu sa predlogom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a na osnovu odluke Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda, Zadarska ulica dobiće ime po Dobrici Ćosiću, a Travnička po Miloradu Ekmečiću - rekao je za Tanjug zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Ime pisca Dobrice Ćosića poneće Zadarska ulica u Beogradu-Printscreen/Planplus

Podsetio je da su to ulice koje su u centru grada i dodao da su i Ćosić i Ekmečić svojim delom zaslužili da dobiju ulice u Beogradu.

- Na taj način nastavljamo našu politiku da se odužujemo važnim ljudima iz srpske istorije, a njih dvojica svakako to jesu - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da će se sa time nastaviti i ubuduće jer u Beogradu ima dosta ulica koje, prema njegovom mišljenju, treba da promene ime jer su ih dobile u vreme kada je Beograd bio glavni grad Jugoslavije.

Po istoričaru Miloradu Ekmečiću biti nazvana Travnička ulica-Printscreen/Planplus

- Tako u Beogradu imamo Porečku ulicu, Hrvatsku ulicu, Bjelovarsku, Varaždinsku...ne znam zašto bismo mi imali ulice gradova koji više nikakve veze nemaju sa nama, a pritom u tim gradovima ne postoji beogradska ulica - rekao je Vesić.

Imena ulica se menjaju kroz projekat koji Grad Beograd radi sa Vladom Srbije, naveo je i istakao da promena imena ulica građane neće ništa koštati, odnosno građani neće plaćati izmenu ličnih dokumenata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    20. februar 2019 | 22:13

    E kada promeniš ime ulice ti da platiš ljudima zamenu lične karte vozačke i da nenabrajam koje sve dokumenta pa arči

  • Bobby

    21. februar 2019 | 08:44

    Sta je to dobro za Srbiju Dobrica Cosic napravio? Bivsi komunista i posle nacionalista.AV nema pojma gde udara.Ne mora da se zove ni Zadarska ali to davanje imena ulicama nekih ljudi je bez veze.Ako su sta zavredili neka budu u udzbenicima istorije ili muzejima.Ne smarajte sa tim glupostima.

  • Milan

    20. februar 2019 | 23:06

    super. Tako. Samo mi skinite više dalmatinsku ulicu da mi se ne povraća kad izlazim iz stana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA