Folić mi je svojom energijom olakšao početak mandata: Novi glavni gradski urbanista Marko Stojčić o 3 ključna gradska projekta

Stojčić nastavlja projekte koji su započeti u vreme Folića

  • 26

Novoizabrani glavni urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je danas da će mu na toj dužnosti prioritet biti sprovođenje ključnih kapitalnih gradskih projekata kao što su izgradnja metroa, tri nova mosta i rekonstrukcija aerodroma.

Obraćajući se odbornicima gradskog parlamenta, Stojčić je rekao da mu je jedan od ciljeva da Beograd u građevinskom smislu u potpunosti bude pokriven planovima detaljne regulacije.

Naveo je da je 2013. godine trećina teritorije Beograda bila pokrivena tim planovima, a da je sada dve trećine.

Naveo je da će se nastaviti sa spuštanjem Beograda na reke i proširenjem pešačkih zona, kao i sa privlačenjem velikih stranih investicija.

On je svom prethodniku, Milutinu Foliću, zahvalio na enormnoj energiji koju je uložio kao glavni urbanista jer mu je, kako je dodao, na taj način olakšao početak mandata.

- Ono što je Folić uradio za Beograd nije uradio nijedan urbanista pre njega - rekao je Stojčić i zahvalio na izboru za glavnog gradskog urbanistu - kazao je Stojčić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihajlo

    4. mart 2019 | 13:58

    Nastavak započetih sistemskih planova sređivanja grada, samo će doneti mnogo većem i lepšem izgledu gradai početi da liči što i zaslužuje na veliku i lepu svetsku metropolu!!

  • Jana

    4. mart 2019 | 13:04

    Nas glavni grda ce zasijati novim svetlom.

  • Rada

    4. mart 2019 | 14:14

    Biće puno posla, sa srećom, želim uspešan rad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA