≫ 

Smena posle štrajka u "Lasti" i haosa u Mladenovcu: Toni Gajić više nije na čelu ovog preduzeća

Epilog štrajka glađu u Mladenovcu je smena direktora

  • 0

Štrajk glađu pedesetak radnika "Laste" u Mladenovcu jutros je izazvao kolaps u prigradskom prevozu ka ovom delu grada, a danas je na sednici Nadzornog odbora smenjen ditrektor Toni Gajić.

Za v.d. direktora imenovan je Vladan Sekulić, dosadašnji izvršni direktor SP "Lasta".

Smena je usledila posle situacije jutros kada više hiljada Mladenovčana nije moglo da se preveze do škole i posla, pošto je deo radnika ovog preduzeća stupio u štrajk.

- Razlog za razrešenje, sada već bivšeg generalnog direktora, je neblagovremeno informisanje predsednika i članova nadzornog odbora SP "Lasta" o stanju u kompaniji kao i neblagovremeno postupanje ka rešavanju problema a po preporuci nadzornog odbora - navode iz "Laste".

Situacija sa prevozom stabilizovala se oko 9 sati ujutru, pošto je postignut dogovor sa zaposlenima koji su štrajkovali glađu da se protest obustavi do petka. Do tada je trebalo da se dogovore oko izmene načina obračuna plata, jer radnici traže da im s ene isplaćuje samo efektiva.

(Telegrad.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA