BLOKADA FLU: Za najbolje studente nema mesta na budžetu?! (FOTO)

Više od 70 studenata Fakulteta likovnih umetnosti blokiralo je ovaj fakultet jer ne mogu da budu oslobođeni plaćanja školarine iako su položili sve ispite iz prethodne akademske godine

  • 0

PREKOBROJNI! Oko 75 studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu blokiralo je šaltere i zgradu ovog fakulteta jer, iako su položili sve ispite, za njih na budžetu - nema mesta!

Blokada je počela jutros, jer je za danas zakazano upisivanje studenata na master studije. Kako je za Telegraf ispričala studentkinja ovog fakulteta N. M., akademci su se na ovaj korak odlučili da bi se izborili za svoja prava.

- Prema pravilima, svako ko ima 60 ESP bodova, odnosno očistio je celu godinu, sledeću upisuje na budžet, ne plaća školarinu. Međutim, to ove godine nije moguće, a u upravi fakulteta kažu da nema mesta za sve nas - ispričala je ova studentkinja FLU.

Prema njenim rečima, problema ima i na Master studijama, jer je prošle godine dogovoreno da studenti drugog stepena plaćaju samo pola školarine. Ipak, ove godine im za upis traže punu cenu.

- Master studentima traže da plate pun iznos, pa su nam se i oni pridružili u blokadi. Mi smo odlučili da blokada bude danas, ne damo upis na master - kaže N. M. za naš portal.

 

Ona dodaje da se dekan ovog fakulteta Milutin Dragojlović obratio studentima i da im je rekao da "što se njega tiče, svi bi bili oslobođeni plaćanja, ali se moraju obratiti Ministarstvu prosvete".

N. M. kaže da je Ministarstvu poslat dopis o problemima na ovom fakultetu i da se čeka odgovor. U međuvremenu, više od 70 akademaca ostaće u blokadi dok im se ne ispune zahtevi.

U dekanatu FLU-a niko se ne javlja na telefon.

(M. S. / Foto: Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA