Grad Beograd formirao Komisiju za bezbednost motociklista

Novoosnovana komisija ima zadatak da definiše ključne probleme bezbednosti motociklista u prestonici i predloži set mera za njihovo rešavanje

  • 4

U Sekretarijatu za saobraćaj danas je održana konstitutivna sednica Komisije za bezbednost motociklista za Beograd, čiji je osnovni cilj rešavanje problema bezbednosti vozača motocikala i mopeda na teritoriji grada. 

Kako je objavljeno na sajtu Gradske uprave, broj poginulih vozača motocikala i mopeda u odnosu na ukupan broj stradalih u nezgodama u Beogradu u 2011. godini je oko 10 odsto, a broj teško povređenih vozača tih vozila prošle godine je činio oko 15 odsto ukupnog broja svih teško poveđenih.

Imajući u vidu navedene pokazatelje i pozitivan trend rasta broja registrovanih motocikala i mopeda na teritoriji grada, oformljena Komisija ima zadatak da definiše ključne probleme bezbednosti navedene kategorije učesnika u saobraćaju i predloži set mera za njihovo rešavanje. 

Ključne osnove u ostvarivanju tog cilja su koordinacija i kooperacija nadležnih institucija, među kojima su Sekretarijat za saobraćaj, MUP i Ministarstvo saobraćaja pojedinaca, moto-asocijacije, udruženja, klubovi, mediji, uvoznici, servisesi i drugii zainteresovani, kako bi se sveobuhvatno rešio postojeći problem.

Osim gradskog sekretara za saobraćaj Bojana Bovana, koji je izabran za predsednika, Komisiju čine Vladimir Jevtić iz Odeljenja za bezbednost saobraćaja Sekretarijata za saobraćaj, Boban Milinković iz Uprave saobraćajne policije i Jasmina Jovanović iz Ministarstva saobraćaja.

Među članovima Komisije su i motociklista Žika Jelić iz "Ju grupe", voditelj emisije "Paklena kuhinja" Saša Mišić, Borislav Vučetić sa Radio Beograda i moto-trkač Miloš Milovanović.

(Lj.V. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yoyo

    26. novembar 2012 | 23:31

    Ključni problem je kršenje propisa i bahata i neodgovorna vožnja.

  • dekiVR

    27. novembar 2012 | 10:16

    Lepo je to sto se neko konacno setio da povede brigu o motociklistima. Uprkos nekom stereotipu koji vazi za motocikliste, veoma mali broj njih, ili nas, pripada onoj manjini koja juri gradom na tocku, vecina samo zeli da uziva u voznji motociklom a velikom broju nas je motocikal i jedino ili najcesce korisceno prevozno sredstvo. Motocikal je po konstrukciji izuzetno nestabilno i ,zbog malih gabarita, tesko uocljivo vozilo. Svaki kontakt sa ostalim ucesnicima u saobracaju gotovo po pravilu zavrsava padom i povredama motocikliste. Tako da ja podrzavam ovo sto rade vlasti u Beogradu ukoliko to na bilo koji nacin moze da doprinese bezbednosti svih nas u saobracaju.

  • SamoKomisijeIAgencije

    27. novembar 2012 | 01:03

    A gde su komisije za bezbednost biciklista, trotinetista i skejtbordera kao ucesnika u saobracaju?! Pod hitno i tu da zaposlite familiju, drugare, svalerke...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA