SAZNAJEMO: Socijalisti spremni da ruše Đilasa u Beogradu, ključ smene sada kod naprednjaka!

Beogradski SPS odlučio da pruži podršku naprednjacima u promeni vlasti u prestonici. Socijalisti smatraju da će ubediti i koalicione partnere u gradu PUPS i JS, čeka se samo odluka SNS-a

  • 3

Socijalistička partija Srbije spremna je da podrži naprednjake u nameri da sruše sa vlasti gradonačelnika Beograda i lidera DS-a Dragana Đilasa, a još se čeka stav SNS-a, saznaje Telegraf.rs!

Kako otkriva naš portal, SPS je nakon izbora u Zemunu, na kojima su naprednjaci zabeležili ubedljivu pobedu, kao i blokade računa grada Beograda shvatila da su promene na vlasti u prestonici neminovne i odlučila da da punu podršku SNS-u ukoliko se odluči na tu opciju.

- SPS je spreman da podrži naprednjake u nameri da dođe do promene vlasti u Beogradu. Sve je rešeno, doneli smo odluku, a kap koja je prelila čašu sigurno je činjenica da je račun glavnog grada bio blokiran. Sada se samo čeka jasna inicijativa SNS-a, koja treba da kaže da li su za prekomponovanje vlasti ili za nove izbore - kaže naš sagovornik blizak gradskom odboru SPS-a.

Prema njegovim rečima, socijalisti će u ove stavove ubediti i svoje koalicione partnere u gradu PUPS i JS, a kako tvrdi to "ne bi trebao da bude problem jer je ova koalicija uvek i na svakom mestu dobro funkcionisala".

Funkcioner SPS-a Branko Ružić kaže za Telegraf da je očigledno da je došlo do preraspodele legitimiteta vlasti u Beogradu, i dodaje da je za vanredne izbore "ključ u rukama" naprednjaka.

- Jasno je da je došlo do drastične preraspodele legitimiteta koji političke partije crpe od građana Beograda. Na koji će način i kada činjenica da je došlo do preraspodele legitimiteta biti uvedena u formalnu prekompoziciju uticaja i moći u Beogradu zavisiće, pre svega, od pojedinačno najjače stranke, a to je SNS. Postoje dva modela, a ona su prekompozicija i vanredni izbori - kaže šef poslaničke grupe socijalista u Skupštini Srbije.

Kako Telegraf saznaje, lider beogradskih socijalista Aleksandar Antić posetio je zajedno sa potpredsedniccima SPS-a Dijanom Vukomanović i Žarkom Obradovićem sedište stranke u Zemunu i nakon pristiglih izbornih rezultata, po kojima su udvostručili broj mandata, rekao stranačkim simpatizerima da su sledeći izbori oni vanredni u gradu Beogradu.

- Antić je pred Dijanom Vukomanović i Obradovićem rekao da se spremimo za predstojeće izbore u Beogradu - kaže za naš portal izvor blizak SPS-u.

Podsetimo, saradnja između SNS-a i SPS-a u Beogradu već je ostvarena kada je Gradska skupština sa 75 glasova "za" usvojila izmene statuta glavnog grada Srbije.

Lider SNS-a i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je ranije da nas čeka "vruća jesen", a na pitanje s kim će naprednjaci biti na vlasti u Beogradu, kratko je rekao:

- Imaćemo 60 odsto mandata, možda i dve trećine – naglasio je Vučić, i poručio da je "svima jasno na čijoj je strani legitimitet kada je reč o Beogradu".

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAVINIJA

    20. jun 2013 | 09:55

    SMENJIVANJE DJILASA LICI NA FILM "STEFICA CVEK U RALJAMA ZIVOTA" ,ONO KAD BATA ZIVOINOVIC U TIGRASTIM GACAMA STAVLJA U IZGLED STEFICI STA CE SVE I U KOJIM POZAMA DA JOJ RADI,, ,A ONDA SE OBUCE I FURNE JER MOZE DA JOJ NAIDJE TETKA. MESECIMA SLUSAMO O OVOJ SMENI A ONDA SE UVEK SVE ZAUSTAVI CAK I BEZ TETKE KAO ALIBIJA. NA SVIM DRUGIM POLJIIMA MISLECI LJUDI ZAISTA MOGU DA VIDE I OSETE ISTINITOST CUVENE BATINE REPLIKE "SAD CU DA TE..." .

  • Andreja Mijuskovic

    20. jun 2013 | 11:23

    ode bus plus i kontrolori...

  • marijana

    20. jun 2013 | 21:58

    Red je i bio da socijalisti prelome. Djilas vise ne uziva poverenje koje je uzivao do pre godinu dana, jer javnost tada nije znala o njemu ono sto sada zna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA