NAJBOLJI PRIJATELJ: Udomite kuce iz prihvatilišta! (FOTO) (VIDEO)

Trogodišnja kampanja usvajanja pasa nastavlja se i ove jeseni, a nakon Terazija, svi ljubitelji ovih vernih životinja moći će da svog ljubimca izaberu na Kanarevom brdu sledeće nedelje, a nakon toga i u "Delta sitiju"

  • 6

Akcija udomljavanja pasa iz prihvatilišta "Najbolji prijatelj" nastavljena je i ove jeseni, a prva lokacija na kojoj su Beograđani mogli da pogledaju i usvoje umiljate ljubimce bila je u centru grada u prolazu Bezistan na Terazijama, dok će se narednih dana akcija održati na Kanarevom Brdu i ispred "Delta sitija".

Svi ljubitelji pasa mogli su danas od 11 do 13 sati po podne da pogledaju deset preslatkih ljubimaca, koji su dovedeni iz prihvatilišta kako bi u akciji "Najbolji prijatelj" pronašli nove vlasnike koji će o njima brinuti.

O samoj akciji, ali i o problemu nevlasničkih pasa, pomoćnik gradskog sekretara za stambeno-komunalne poslove za sektor Zoohigijene Branko Jelačić za Telegraf ističe da je u odnosu na prošli popis iz 2012. godine, broj pasa na ulicama, koji je iznosio oko 8.000, smanjen za trećinu.

- Najveći  izvor napuštenih pasa zapravo jesu neodgovorni vlasnici koji svoje pse izbacuju na ulicu. Mi smo u prethodnom periodu sterilisali oko 16. 000 pasa, tako da nevlasnički psi nikako ne mogu biti izvor novih pasa upravo jer su sterilisani. Vlasnicima je najlakše da neželjenog ljubimca izbace na ulicu - izjavio je Jelašić.

On ističe da kampanja "Najbolji prijatelj" postoji već tri godine i da je do sada pokazala zavidne rezultate. Svako ko se odluči da udomi ljubimca iz prihvatilišta može se posavetovati sa veterinarima "Veterine Beograd", a na poklon će dobiti hranu za kuce, posudu i sredstva za održavanje higijene.

- Na ovaj način želimo da građane edukujemo u vezi sa odgovornim vlasništvom, tu su i stručnjaci kojima mogu da se obrate za savete prilikom udomljavanja. Treba istaći da je pas obaveza i da nije igračka, i mogu vam reći da smo ostvarili odličan napredak do sad - dodao je zamenik sekretara sektora Zoohigijene.

Kako bi ova akcija bila uspešnija, Sektor zoohigijene sa "Veterinom Beograd", organizovaće udomljavanje ponovo u četvratak, 26. septembra od 16 do 18 časova u Parku srpsko-japanskog prijateljstva na Kanarevom brdu, i sledeće subote 28. septembra od 11 do 13 časova, ispred "Delta sitija".

(J. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ниш

    21. septembar 2013 | 18:35

    ja mogu ove dve da udomim

  • Bojan Prokic

    21. septembar 2013 | 20:31

    Uz podršku za akciju, od javnog interesa je podatak o tome koliki je broj uginulih pasa u objektima ove gradske VU, imajući u vidu značajna sredstva uložena u rad i opremanja iste.

  • Lud Zbujen

    21. septembar 2013 | 20:20

    He he isto i ja bi ove dve sa prve slike rado udomio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA