ŠTA BI NA TO REKAO PAVLE: Sveštenici se redovno opijaju u beogradskim kafanama!

Umesto da budu okruženi mirisom tamjana i crkvenim pesmama, pojedini crkveni velikodostojnici često su obavijeni duvanskim dimom, dok uživaju u kafanskim pesmama u blizini Bogoslovskog fakulteta

  • 33

Budući sveštenici i monasi, koji se školuju u Srednjoj bogoslovskoj školi i na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu redovni su gosti kafane koja se nalazi u blizini ove dve škole.

Često društvo učenicima i studentima prave i sadašnji sveštenici, a dešavalo se i da iz kafane kreću na crkvene obrede. Neprimereno ponašanje nije retkost, pa su često znali da ih iznose iz kafane pijane.

Umesto da budu okruženi dimom tamjana i crkvenim pesmama, ovi crkveni velikodostojnici često su obavijeni duvanskim dimom i kafanskim pesmama.

U ovu kafanu retko dolaze ostali gosti, tako da bogoslovi i sveštenici uglavnom prave najveći posao.

- Iako u ovim bogoslovskim školama vladaju stroga pravila i svaki vid alkoholisanja je zabranjen, učenici ne mare za to. Oni zapravo prave najveći posao ovoj kafani - kaže naš izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Ime kafane ne želimo da objavljujemo, a ovaj problem je dobro poznat u crkvenim krugovima u Beogradu.

Pitamo se, šta bi pokojni patrijarh Pavle rekao na ovo?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pop

    7. novembar 2013 | 20:27

    Patrijarha Pavla niko nebi nista ni pitao,kao i kada je bio ziv.dok je on isao peske po beogradu i kupovao eksere za eparhiju bogoslovi i svestenici su i tada pravili teska s*anja!nista novo to nije.

  • Srbin

    7. novembar 2013 | 21:42

    Zorice, ti stvarno imaš problem. Svaki komentar ti počinje, traje i završava se homoseksualnošću. A da se malo pregledaš?

  • Vlajko

    7. novembar 2013 | 20:12

    Ovo je kumunisticka propaganda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA