4

STIŽE NOVA GODINA: Pakleni vikend u tržnim centrima!

Tržni centar "Delta siti" tokom vikenda posetilo je 88.000 potrošača, TC "Ušće" 90.000 potrošača, a šoping centar "Stadion" 50.000 posetilaca. Gužve se predviđaju i sledećeg vikenda

Otvaranje prodavnice H&M u Delta Sitiju
Foto: Marko Todorović

Gužva u svim tržnim centrima toliko je velika da se morate “probijati” ne biste li došli do onoga što vam se sviđa. Mesto za parkiranje automobila gotovo je nemoguće naći, a za sledeći vikend predviđaju se iste gužve.

– Kružili smo po parkingu 10 minuta da nađemo mesto i činilo mi se kao da automobili samo pristižu, a da niko ne odlazi. U jednom trenutku hteo sam da siđem po flašu vode u radnju na prvom spratu, ali sam ubrzo odustao, jer je reka ljudi bila na pokretnim stepenicama, kao i u holu, kojim smo se probijali. Ipak, kupili smo novogodišnje poklone koje smo tražili – kaže Zoran Manojlović, službenik, koji je sinoć bio na izlasku iz jednog tržnog centra.

Puni su i svi kafići tržni centri, a samo u subotu i nedelju Delta siti” je posetilo 88.000 potrošača.

– To je za trećinu više nego ranije, a očekujemo da će narednog vikenda biti još više posetilaca – kažu u “Delta sitiju”.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Situacija je slična i u tržnom centru “Ušće”, koji je za vikend ugostio više od 90.000 potrošača.

–  Rasprodaje su počele polovinom decembra, a popusti i dodatno rastu kako se praznici bliže. Visina popusta zavisi od radnje od radnje, ali kreću se od 20 do 70 posto – kažu u “Ušću”.

Tržni centar “Stadion”  tokom petka, subote i nedelje zabeležilo je 50.000 posetilaca, što je znatno više nego prethodnih nedelja.

– Decembar je period pojačane kupovine, kako zbog slava, tako i zbog božićnih i novogodišnjih praznika, a glavni talas kupoholičarske groznice tradicionalno kreće uoči samog dočeka praznika”, kažu u “Merkator centaru” koji je tokom vikenda bio krcat zbog Noći sjajnih popusta.

(Telegraf.rs / Izvor.24sata)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Delta Siti, Merkator, Šoping centar Ušće, TC Ušće, Tržni centar Stadion
Popularni komentari
 • a
  anti antifa

  Ja bio danas.Prazno

 • B
  Blatobran

  Zasto paklen? Pa ja odem samo da razgledam da ubijem vreme…ne mislite valjda da nesto kupujem…?

 • a
  andrea

  A navodno niko u ovoj drzavi nema para i svi se zale vecito

foto dana

video dana