TROTINETI, PEGLE, PATIKE: Prodaju stare stvari za 100 dinara! (FOTO)

Pocepane patike, stare majce, delovi kućnih uređaja, stare brave i mnoge druge pohabane stvari se mogu naći u njihovoj ponudi. Prodavci su najčešće stariji sugrađani koji su zbog veoma teške finansijske situacije, prinuđeni da pokušaju da zarade novac na ovaj način

  • 8

Kako se vreme u Beogradu prolepšalo, tako su se na svoja "radna mesta" vratili ulični prodavci koji vam mogu ponuditi gotovo sve, ali ne uvek u tako dobrom stanju.

Pocepane patike, stare majce, delovi kućnih uređaja, stare brave i mnoge druge pohabane stvari se mogu naći u njihovoj ponudi. Prodavci su najčešće stariji sugrađani koji su zbog veoma teške finansijske situacije, prinuđeni da pokušaju da zarade novac na ovaj način.

- Nekada se desi da provedem ceo dan ovde zbog samo 100-200 dinara, a nekada zarada bude veća. Prodajem stare stvari jer mislim da uvek može od nečega da se zaradi, mada je teško. Uglavnom se ne cenjkam nego gledam samo da prodam i uzmem onoliko novca koliko mogu- rekla je jedna od prodavačica.

Već izrevoltirani teškom situacijom u kojoj se nalaze, mnogi ulični trgovci nisu raspoloženi da daju izjave i ukoliko bi primetili da niste zainteresovani za njihovu robu, ne bi vam pridali mnogo značaja.

- U zavisnosti šta imaš da ponudiš, mošeš da se cenjkaš. To će i da odredi koliko ćeš se zadržati na ulici ne bi li nešto prodao- rekao je jedan od uličnih prodavaca i dodao da na ulici vrediš onoliko koliko vredi tvoja roba.

Nažalost, surova pravila ulične prodaje važe za sve. Prodaju se trotineti, brave, lekovi, patike, cipele...pohabane, stare, sve imaju cenu.

Nezavisno od toga u kakvom je stanju vaša roba i koliko vremena provedete na ulici, činjenica je da je ovaj vid trgovine tragično svedočanstvo da dobar broj naših sugrađana živi na ivici egzistencije.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragisa

    28. februar 2014 | 21:10

    Sigurno nisu tu da zarade velike pare vec su tu sto se bore da nekako prezive u ovoj truloj i raspaloj drzavi. Pustiti ljude da zive jer na to imaju pravo.

  • Olgica

    1. mart 2014 | 03:39

    Vi ovo zovete,siva ekonomija,pa sram vas bilo ......!!!!

  • maki

    28. februar 2014 | 22:00

    neveruje sit gladnom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA