Preko fantomskih radnika izvlačili milione!

Već četiri godine radnici u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć ne vode evidenciju o radnim satima, pa se postavlja pitanje, na osnovu čega se zaposlenima obračunava plata, kada ne postoji trag o tome koliko sati su proveli na poslu

  • 2

Oko 200 zaposlenih u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć redovno prima platu, a godinama se nisu pojavili na poslu. Postoji osnovana sumnja da se tako iz Hitne pomoći na mesečnom nivou ispumpava oko osam miliona dinara.

Spiskovi isplaćenih zarada i spiskovi rasporeda rada se ne poklapaju, tvrdi izvor blizak ovoj ustanovi, a prenosi "Alo". Novi direktor te ustanove, Goran Čolaković, kaže da je trenutno češljaju razne inspekcije.

Kada su pre par godina zaposleni prestali da vode karnet, evidenciju o radnom vremenu, omogućena je praksa isplaćivanja radnika koji nisu proveli ni jedan radni dan u Hitnoj.

- Svi karneti moraju da se poklope sa radnim nalogom, a već četri godine radnici ne vode evidenciju o radnim satima, tako se postavlja pitanje, na osnovu čega se zaposlenima obračunava plata, kada ne postoji trag o tome koliko sati su proveli na poslu - objašnjava sagovornik beogradskog lista.

Skoro petina radnika nikada nije na rasporedu rada, već im se vode slobodni dani.

- Ko još može da radi i da četri godine uredno ne dolazi na posao, vodi se kao da je u rezervi, a prima platu kao da je odradio mesečni smenski rad - pita se naš sagovornik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA