Ovo selo na samo dva sata od Beograda je LEGLO VEHABIJA! (VIDEO)

Malo selo dospelo je u centar medijske pažnje nakon što se zastava Islamske države Iraka i Sirije zavijorila na jednoj od kuća

  • 60

Gornja Maoča, selo u BIH, poznato je po tome što ga naseljavaju vehabije. Iako je ovo selo samo tridesetak kilometara udaljeno od granice s Hrvatskom, u njemu živi oko 20 familija koje su u potpunosti odsečene od ostatka sveta!

Na samom ulazu u selo danonoćno bdi patrola koja legitimiše stanovnike, a signal na mobilnim telefonima nestaje čim se kroči u selo.

Gornja Maoča se smatra za utočište radikalnih islamskih grupa, a njegovi stanovnici su skoro deceniju pod istragom policijskih i obaveštajnih agencija zbog sumnje da su povezani sa terorizmom.

- Želim da čitav svet budu muslimani, da sretnu Alaha kao muslimani. Želim da čitav svet bude islamski jer je to dobro za čitav svet - rekao je novinaru hrvatskog portala Provjereno Jasmin Mustajbašić, diplomirani pravnik koji je pre sedam godina napustio "spoljni svet" i došao da živi u vehabijsko selo Gornju Maoču u Federaciji BiH.

Printskrin: YouTube/Fk Stari Most Printskrin: YouTube/Fk Stari Most

Mnogi muškarci iz ovog sela hapšeni su zbog islamskog ekstremizma. Jedan od njih je i Fikret Zukić, koji je hapšen u policijskoj akciji "Damask", a čiji se sinovi bore u Siriji.

- Ako koji od sinova pogine u džihadu, on neće biti pitan za grehe. Tako je Alah naložio, da će u dženet (raj) ući bez ikakvih pitanja. Znači, ako bi mu se nešto dogodilo, to bi bilo u Alahovom prisustvu. Ako pogine, neću se žalostiti jer mi verujemo da je Alah njemu odredio gde će poginuti - rekao je Zukić reporteru "Provjerenog" Domagoju Mikiću.

Gornja Maoča se ranije zvala Karavlasi, po rumunskim Romima koji su živeli u tom selu. Za vreme rata u Bosni i Hercegovini selo je etnički očišćeno od svih Srba koji su tu živeli pre rata!

Ovo selo je ponovo dospelo u centar medijske pažnje nakon što je zastava Islamske države Iraka i Sirije snimljena na istaknutom mestu u tom selu, koje teritorijalno pripada Brčko Distriktu u BIH.

Specijalci su danas upali u selo i pretresli kuću u kojoj je istaknuta zastava Islamske države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brutalna

    5. februar 2015 | 15:14

    "Nisu svi muslimani teroristi,ali su svi teroristi muslimani."

  • Lazar

    5. februar 2015 | 15:22

    Kazu na 200 km od Beograda je leglo terorista.. a moje misljenje je da se drzava malo zapita sta je sa Kosovom i Metohijom koje je bure baruta samo malo dalje udaljeno od 200 km od Beograda. Malte ne koje vrije od mudzahedina i terorista,niko nece da prizna da je isto na Kosovu i Metohiji stvorena mozda i jos grdja islamska drzava,gde skoro 16 godina niko nista ne kontrolise, preduzima, kako iz Srbije tako isto iz EU po pitanju bezbednosti balkana a mozda i sire.Bitno je da je Bontstill baza samo napravljena kako bi USA osigurala svoje priblizenje prema Rusiji. Zato oni njih i ne diraju i sve dok jednog dana ne krenu teroristi i na Bonstill tada ce USA reagovati. Svaka im cast kada ti vojnici koji su u toj bazi smeju mirno da spavaju,kada su okruzeni teroristima na svakom koraku.

  • Tiger.fr

    5. februar 2015 | 14:46

    Kad sve znate sto ih lepo ne pohapsite pa onda objavi te pohapsili smo vehabije n'a 2sata od beograda..sve se zna sta se radi a nista se nepreduzima da se nesto resi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA