TUĐMAN PRIZNAO: Tito nam je dao ISTRU, ZADAR I OSTRVA!

Na molbu novinara da prokomentariše izjavu premijera Zorana Milanovića da je "Tito zajedno s Tuđmanom bio najbolje što je Hrvatska u tim istorijskim trenucima imala", sin prvog predsednika Hrvatske Miroslav Tuđman je rekao kako je Tito zaslužan za pripajenje Istre, Zadra i ostrva Hrvatskoj

  • 48

Bronzani spomenik prvom hrvatskom predsedniku Franji Tuđmanu svečano je otkriven u u Benkovcu povodom 25. godišnjice osnivanja benkovačkog HDZ-a, a tom prilikom je Miroslav Tuđman, sin prvog predsednika Hrvatske rekao da je Josip Broz Tito zaslužan što su Istra i Zadar deo Hrvatske.

TUĐMAN: Da nije bilo Tita, ne bi bilo Hrvatske

Sin prvog hrvatskog predsednika i saborski zastupnik HDZ-a Miroslav Tuđman izjavio je tom prilikom kako je spomenik poruka tom kraju i celoj Hrvatskoj šta prvi predsednik znači za hrvatski narod i da simbolizuje jedinstvo branitelja i samostalnu i suverenu Hrvatsku.

Na molbu novinara da prokomentariše izjavu premijera Zorana Milanovića da je "Tito zajedno s Tuđmanom bio najbolje što je Hrvatska u tim istorijskim trenucima imala", Miroslav Tuđman je rekao kako je Tito zaslužan za pripajenje Istre, Zadra i ostrva Hrvatskoj.

- Međutim, kao komunistički lider i osoba koja je po Ustavu SFRJ bila doživotni predsednik države i partije, dakle totalitarističkog sistema, i ne može biti mera demokratije, a EU je osudila totalitarne režime. Vidimo da premijer ne radi te distinkcije i da je iz leve opcije izostala osuda totalitarističkog režima - rekao je Miroslav Tuđman.

Printskrin: YouTube/Slavonska Televizija Printskrin: YouTube/Slavonska Televizija

Inače, spomenik Franji Tuđmanu u Benkovcu su otkrili Miroslav Tuđman i gradonačelnik Benkovca Branko Kutija. Bronzani spomenik Franji Tuđmanu visok je dva i po metra, a postavljen je na kamenom postamentu visokom metar i po.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TT

    19. maj 2015 | 16:12

    A hrvatski zloglavnik odnosno poglavnik? Nikada Hrvatska ne bi veća nego u vreme zloglavnika i njegove NDH. Nisu dzabe "pravi" domoljubi pevali: "druže Tito kupiću ti fiću a mercedes anti paveliću".

  • Milorad

    19. maj 2015 | 13:37

    Treba nama da zahvale šta su dobili državu kakvu sada imaju!!!

  • Snezana яяя

    19. maj 2015 | 11:56

    E stvarno nismo znali! Rekoh li vam ja Hrvati,da ste more ukrali,ali doslovce,a u vasem slucaju bice, "kako doslo,tako otislo"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA