ŽIVIMO OKRUŽENI MRTVACIMA! Strašna tajna sela na jugu Srbije!

U ovom selu ima čak 13 groblja, ali ono krije još jednu mračnu tajnu

  • 8

U selu Vodice udaljenom oko sedam kilometara od Prokuplja ima 12 divljih i jedno seosko groblje, a preminuli se u poslednje vreme sahranjuju isključivo na svojim imanjima.

Obično je sahrana u voćnjaku, a ima i jedan slučaj da je čovek sahranjen iznad svoje kuće. Iako je to protizakoniko, niko za sada nije kažnjen, a kao razlog za sahranjivanje van dozvoljenog mesta, meštani se pravdaju time da nemaju para da plaćaju grobne parcele na seoskom groblju koje služi za Vodice, Draganju i Bele Vode.

Ta praksa je uzela maha i tome niko ne može da stane na put. Sve je počelo kada su oni na čijoj je parceli groblje počeli da naplaćuju zemlju. Mnogi,kada ih zadesi iznenadna smrt u porodici, nemaju para, pa sahrane pokojnika u svom imanju - kaže predsednik Mesne zajednice Vodice Momčilo Đorđević.

Jedan meštanin sela kaže da su počeli da se sahranjuju "partizanski", a selo je sada sablasno okruženo grobljima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- To je nenormalno šta se radi. Razumem da je 100 ili 200 evra koliko sam čuo da košta kvadrat na seoskom groblju dosta novca, ali i ovo što sada čine nema smisla. Živimo okruženi mrtvacima - kaže meštanin koji nije želeo da mu se ime pominje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U selu je po poslednjem popisu 230 meštana, mada je broj koji žive u njemu sigurno manji, a kako je krenulo u budućnosti će biti više groblja, nego stanovnika.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    5. avgust 2015 | 10:35

    zar da cekaju da ih izbace sa groblja sa mesta koje su debelo platili. Zasto u SArbiji na grobljima nema evidencije ko je gde sahranjen a u Nemackoj ima stotinama god unazad?zasto svaka funjara moze nekaznjeno da unisti te spiskove?

  • Pantelija

    5. avgust 2015 | 18:45

    Ovo je protivzakonito, a nije protivzakonito kad su Miloševića sahranili u avliji.

  • VAN

    5. avgust 2015 | 18:48

    Ne tako davno srbi su svoje pokojnike sahranjivali pored svojih domova. Zbog velike cene zakupa zemljišta u Srbiji srbi će biti primorani da sahranjuju svoje pokojnike u sredistu svoga doma kao što su to činili stanovnici Lepenskog Vira. Sad neka mi neko kaže da srbi nisu starosedeoci na ovom području.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA