≫ 

Naši glumci i pevači će u Beogradu pevati dečje pesmice: Ovo je pravi povod da mališane izvedete iz kuće

Na tekstove legendarnih tvoraca pesama za najmlađe, Ljubivoja Ršumovića, Slobodana Stanišića, Vladimira Andrića i drugih, muziku su komponovali naši eminentni kompozitori

  • 0

Festival "Medela Dečje beogradsko proleće", u okviru kojeg će naši poznati glumci i pevači izvesti 11 novih dečjih pesama, biće održan 27. aprila u sali Donka Špiček Dečjeg kulturnog centra Beograd, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Pozorištance "Puž" slavi 40. rođendan: I dalje je omiljeno mesto mnogim mališanima

- Grad Beograd se trudi da obnovi mnoge tradicije koje postoje u glavnom gradu, a ''Beogradsko dečje proleće'' jedna je od najlepših tradicija koje smo imali - rekao je Vesić na konferenciji u Decjem kulturnom centru Beograd (DKCB).

On je toj instituciji čestitao 65 godina postojanja koje danas proslavlja dodavši da je Grad Beograd mnogo uložio u obnavljanje DKCB-a i da su obnovljeni velika sala, fasada i ateljei.

- To naravno ne znači da smo uradili sve. Postoji još stvari koje mogu da se urade, ali činjenica je da je poslednjih nekoliko godina u obnovu ove institucije uloženo mnogo više nego decenijama unazad - naglasio je Vesić.

Na konferenciji je rečeno da je DKCB, zahvaljujući Gradskoj upravi Grada Beograda i podršci gradskog menadžera, prošle godine obnovio festival "Dečje beogradsko proleće" i da su tada naši poznati pevači i glumci izveli najlepše pesme za decu svih vremena.

Ove godine biće predstavljeno 11 potpuno novih pesama koje su putem konkursa ušle u selekciju festivala.

Na tekstove legendarnih tvoraca pesama za najmlađe, Ljubivoja Ršumovića, Slobodana Stanišića, Vladimira Andrića i drugih, muziku su komponovali naši eminentni kompozitori.

Nove naslove će na festivalu predstaviti: Sergej Ćetković, Branko Milićević Kockica, Jelena Tomašević Bosiljčić, Andrija Milošević, Svetislav Bule Goncić, Minja Subota, Bojana Stamenov, Nevena Božović, Slaven Došlo, Ivan Zekić, Marko Marković i hor DKCB sa dirigentom Nevenom Ivanović.

Na konferenciji je govorila i direktorka za programsku delatnost DKCB-a Leontina Vukomanović koja se zahvalila Gradu Beogradu, a posebno gradskom menadžeru na podršci koju pruža DKCB-u.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA