PRVA KONFERENCIJA O VRŠNJAČKOM NASILJU: Drug nije i ne sme da bude meta!

U Domu omladine 31. maja sa početkom od 10 časova u okviru projekta DRUG NIJE META, organizuje se Prva konferencija o vršnjačkom nasilju

  • 0

Projekat je pokrenuo portal SrbijaDanas.com pre dve godine sa ciljem prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, a u tom periodu realizovane su brojne aktivnosti.

- Ideja nam je da konferencija donese funkcionalna i konkretna rešenja, koja će pomoći stručnoj javnosti, roditeljima i deci. Planiramo da postane tradicionalna, ali i da izađe iz okvira Srbije jer se porast vršnjačkog nasilja beleži i u zemljama regiona. U tom smislu smo već počeli da realizujemo ovu ideju sa udruženjima iz Makedonije i Bosne i Hercegovine, kaže glavni kordinator projekta Ivana Milenković.

Kroz dve panel diskusije publika će imati prilike da upozna problem vršnjačkog nasilja iz različitih uglova iz kojih će kroz svoju struku i iskustva govoriti predstavnici oblasti koji se kroz različite aspekte bave problemom vršnjačkog nasilja.

Foto: Promo/Srbija Danas Foto: Promo/Srbija Danas

Tako će se pred publikom u prvoj panel diskusiji Ko je ukrao drugarstvo naći Snežana Marković savetnica u  Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Biljana Kikić Grujić ispred Centra za sprečavanje devijantnog ponašanja, psiholog Dobrinka Kuzmanović, docent pravnih nauka i kreator Aleksinog zakona Dragana Ćorić  i majka deteta koje je prošlo kroz vršnjačko nasilje Vesna Libek Stamenković.

Druga panel diskusija Zajedno smo lepši, zajedno smo jači okupiće Petra Vasića stručnjaka za digitalni marketing, glumicu Tamaru Dragičević i dve mlade zvezde YouTube-a Leu Stanković i Nađu Stanojević, koji će govoriti o svojim iskustvima na internetu, vršnjačkom nasilju u svojim školskim danima i načinima da se sa tim problemima izbori.

Foto: Promo/Srbija Danas Foto: Promo/Srbija Danas

S obzirom da smo u toku dvogodišnjeg rada na terenu uočili da je digitalno nasilje sve češće među decom, zaštita dece na internetu biće jedan od fokusa konferencije, pa će kroz interaktivnu radionicu koju će voditi predstavnici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala pri Ministarstvu unutrašnjih poslova biti pokrenute brojne teme koje se tiču bezbednog korišćenja internet - najavljuje Ivana Milenković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA