Kako da stvarno uštedite 100 evra mesečno uz 3 prosta trika!

Donosimo sasvim realan predlog, kako možete mesečno da uštedite barem 100 evra, a da se ne grebete ni od roditelja, ni od devojke

  • 62

Sistem štednje jednog Beograđanina, koji je on sam prozvao "sistem tri koverte" podrazumevao je da on živi "na tuđoj grbači" i nema bukvalno nikakve troškove. To je razbesnelo brojne građane Srbije, jer, koliko god da se teško živi, nezamislivo je živeti u toj meri "parazitski". Zato vam donosimo sasvim realan predlog, kako možete mesečno da uštedite barem 100 evra, ukoliko imate prosečnu platu od 42.000 dinara.

Beograđanin ima sistem "tri koverte": S platom od 42.000 dinara za tri meseca uštedeo 1.000 evra, evo kako!

1. Ostavite cigarete: Ukoliko ste prosečan pušač, i trošite jednu paklu dnevno, to znači da u proseku 200 dinara dajete na cigarete). Mesečno biste uštedeli i do 6.000 dinara! Pored finansijskog boljitka, vi biste poboljšali i svoje zdravlje, tako da protiv ove stavke ne postoji protiv-argument!

Foto: Promo

2. Automobil vozite samo vikendom: Na posao idite gradskim prevozom, i ukoliko imate prosečan automobil manje potrošnje, uštedećete i do 5.000 dinara mesečno! Čak iako ne vozite svakodnevno od kuće do posla, svakako ćete uštedeti ako nikada na posao ne idete svojim kolima. Jer, kada idete na posao i kada se vraćate, tada je najveća gužva i prosečan auto troši više benzina/dizela/gasa nego inače.

Foto-ilustracija: pixabay.com, Telegraf

3. Pazite kada, šta i koliko jedete: Ukoliko ne naručujete hranu na poslu, već ponesete ručak od kuće, koji svakako spremate svakodnevno, uštedećete, u proseku 150 dinara po radnom danu. To je na mesečnom nivou oko 3.000 dinara.

Zaključak: Samo uz ova tri sasvim jednostavna i logična odricanja, možete uštedeti i do 14.000 dinara, što je skoro 120 evra, dakle i više od planiranog! Ukoliko ipak, nekad poželite da "prekršite" ovaj spisak, i to je moguće - setite se da ste strogim pridržavanjem pravilnika 20 evra u plusu!

Foto: PIxabay

Priznaćete, nije nemoguće. A, ukoliko ovo linite, i novac stavljate sa strane, za šest meseci imaćete neplaniranih 600 evra - za taj novac možete da otputujete negde lepo, ili da se pošteno "počastite". Na vama je kako ćete sebe nagraditi.

Evo još jednog primera kako da uštedite novac: u kući ili stanu zamenite sve sijalice onim LED, koje jesu skuplje u startu od obične sijalice, ali veoma štede struju, a traju neuporedivo duže, tako da se to na mesečnom budžetu itekako oseti.

Pišite nam u komentarima vaše mišljenje o našoj formuli!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr.No

    26. decembar 2016 | 21:29

    Ne lupetajte bre vise gluposti. Najbolje da se svega odreknemo... i kafe i cigareta i mesa i poneke casice i da zivimo samo na hlebu, vodi, krompiru, pasulju i jajima. Tako cemo sigurno ustedeti. Bolje da se pozabavite time kako radnik u Srbiji da zaradi 200-300 Eu vise, tj. kako naterati vlast da poveca cenu radnog sata i plate.,pa da ima za bar iole pristojan zivot.

  • Nina

    26. decembar 2016 | 23:38

    Radim kod privatnika za 25000,sta da ustedim????

  • Goca

    26. decembar 2016 | 23:07

    A kako da ustedi onaj ko je podstanar i nema platu 42 000 ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA