Proverite da li ste na spisku: Ako ne izmirite ovu obavezu do ponedeljka, prete velike kazne!

Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obaveznik plaća zateznu kamatu

  • 1

Ponedeljak 14. avgust je poslednji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2017. godinu, saopštili su iz Sekretarijata za javne prihode.

Srbija ukida pečat iz upotrebe, uvodi se elektronsko plaćanje poreza

Redovnim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, ali i kazne od 5.000 dinara.

Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obaveznik plaća zateznu kamatu, a za izbegavanje plaćanja tog poreza predviđena je već pomenuta kazna.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode, koja vrše prijem stranaka svakog radnog dana od 8 do 14 časova izuzev srede, kada je prijem stranaka u vremenu od 8 do 18.30 časova.

Ipak, poznajući Beograđane, koji uvek čekaju poslednji čas za plaćanje raznih obaveza, nema sumnje da će se u ponedeljak formirati veliki redovi pre svega na poštanskim šalterima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija 1939stud

    10. avgust 2017 | 22:36

    Ja znam mnogo ljudi iz mog okruzenja koji imaju stanove u vlasnistvu kao i ja i nikada nisu platili ni dinara poreza za iste.Sasvim lepo i mirno zive u svojim stanovima i niko ih ne dira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA