"Srbija voz" prodaje stare lokomotive: Licitacija 18. avgusta

Električne lokomotive prodaju se u viđenom stanju, bez prava kupca na naknadnu reklamaciju

  • 0

Preduzeće "Srbija voz" objavilo je prodaju tri rashodovane električne lokomotive, a licitacija će se održati 18. avgusta.

Prelepe stjuardese od sada i u vozovima: Služe piće i grickalice za sve putnike namernike, a svakome poklone osmeh

Početna cena dve lokomotive, koje su na prugama od sedamdesetih godina prošlog veka je četiri miliona dinara, dok je treća, proizvedena pre 42 godine, ponuđena za 15 miliona dinara, odnosno oko 125.000 evra, pišu Večernje novosti.

Električne lokomotive prodaju se u viđenom stanju, bez prava kupca na naknadnu reklamaciju.

Lane su rashodovana 372 putnička vagona, 12 elektrolokomotiva kao i 99 motornih kola, koja su dugi niz godina van upotrebe. Dosad je na održanih pet licitacija prodato 370 putničkih vagona, devet elektrolokomotiva i 63 motornih kola. Vrednost zaključenih ugovora je oko 234 miliona dinara.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Uskoro će biti raspisana i licitacija za prodaju motornih kola i prikolica koje se nalaze u Zemunu.

Kako za ovaj list navode iz preduzeća "Srbija voz", novac od prodaje će biti iskorišćen za vraćanje starih dugova, nasleđenih podelom "Železnice".

Plan je da se sa pruga u Srbiji uklone svi rashodovani vagoni. Osim ova 372 vagona, u planu je prodaja još 111 lokomotiva, prikolica i motornih kola. Njihova ukupna procenjena vrednost je 280 miliona dinara, odnosno 2,3 miliona evra.

Inače, groblja vozova se nalaze na više lokacija u Srbiji. Najviše starih parkiranih vagona bilo je u Topčideru u Beogradu i u "Želvozu" u Smederevu.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA