Odličan ugovor koji donosi velike pare u Srbiju: Goveđe meso ćemo izvoziti u Tursku, Rusiju i EU!

Govoreći o suši i merama koje će biti preduzete Nedimović je rekao da se utvrđuju posledice i da će narednih nedelja ministarstvo izaći sa nacrtom mera

  • 3

Poljoprivredni forum Srbija-Turska održava se danas u Beogradu, a ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da će Srbija nastojati da se u bescarinskom režimu sa Turskom nađu goveđe meso, rafinisano suncokretovo ulje, sirovo suncokretovo ulje.

Teška godina za srpsku poljoprivredu: Kako će država pomoći, i da li će suša uticati na cene - odgovara ministar Nedimović (VIDEO) (FOTO)

On je naglasio da će na skupu učestvovati 150 turskih kompanija koje su spremne da investiraju u prehrambenu industriju, što govori da Srbija ima veliki potencijal u toj oblasti.

Ministar je podsetio da Srbija od 2010. godine ima potpisan sporazum sa Turskom o slobodnoj trgovini i da je došlo vreme da se proširi spisak proizvoda koji su u slobodnom, bescarinskom režimu.

Srbija će turskim kompanijama, kako je rekao, ponuditi dobre uslove za investiranje, a roba bi se osim Turskog tržišta plasirala i na tržište EU i Rusije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Upitan da li Srbija ima potencijal u govedarastvu, on je rekao da ima i podsetio da poslednjih šest godina naša zemlja proizvede 81.000 tona goveđeg mesa!

- Nama je cilj da uđemo na novo tržište. Da napravimo platformu za razvoj stročarstva, za povećanje stočnog fonda i da zajedno idemo na tržište EU gde imamo neiskorištene kapacitete u pogledu kvora koje su nam date. Od turskih kolega tražićemo određenu kvotu bescarinskog trežima kakve imaju druge zemlje - pojasnio je on.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Govoreći o suši i merama koje će biti preduzete Nedimović je rekao da se utvrđuju posledice i da će narednih nedelja ministarstvo izaći sa nacrtom mera.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Naš odgovor su investicije u sisteme za navodnjavanje, promovisanje sistema osiguranja i investicija u protivgradnu zaštitu - zaključio je ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kliment

    22. avgust 2017 | 16:12

    Hoce, video sam na Zlatiboru, svu grlad su negde isporucili. Prazan Zlatibor. Nigde tele i june ne moze da se vidi. Krenulo je !

  • Bharay

    29. avgust 2017 | 11:18

    Oni ce da jedu junetinu, a Srbi ce da pasu travu i jedu grozdje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA