Vučić: Stići ćemo s platama Crnu Goru (FOTO)

- Imali smo problema sa sušom i ogromne gubitke na kukuruzu, na soji, suncokretu čak, ako hoćete i na voću, ono što je grad uspeo da uništi, od maline, do breskve i nektarine, ali sve ćemo to da nadoknadimo, jer industrija je ta koja podiže srpsku privredu, što nije bio slučaj - primetio je Vučić

  • 55

U regionu imamo ubedljivo najveći izvoz i najveću pokrivenost uvoza izvozom, ali ćemo rast sada ga zasnivamo i na potrošnji, a plate i penzije značajno ćemo povećati, tako da ćemo početi da preuzimamo primat, a za početak približićemo se s platama Crnoj Gori, rekao je za RTS predsednik Aleksandar Vučić.

Preživljavam sa 22.000 dinara u Beogradu: Ako jednom mesečno odem na kafu s društvom, bankrotiram!

EVO KOLIKO SE STVARNO ZARAĐUJE NEMAČKOJ, ŠVEDSKOJ, AUSTRIJI... Prosečne plate u Srbiji, regionu i u Evropi

- Pričam kako ćemo iz plusa u plus, a ne pričam kako ćemo iz minus 3,1 da dođemo do -2. Dakle, to govori o dobrom stanju kod nas, ne zaboravite da je naš rast BDP-a zasnovan na izvozu i investicijama - rekao je juče Vučić dodajući da imamo i najveći broj investicija, i pom broju i po novcu koji je uložen, te najbolje stanje u budžetu.

Oni imaju mnogo više doznaka iz inostranstva gde obnavljaju kuće, u BiH i u Prištini i u nekim drugim delovima zapadnog Balkana, naveo je predsednik.

Kako je rekao, u januaru i februaru imali smo značajan pad, imali smo užasnu hidrološku situaciju, te zbog EPS-a nije bilo moguće ostvariti rast, a onda smo počeli to da podižemo.

Foto: eps.rs

- Imali smo problema sa sušom i ogromne gubitke na kukuruzu, na soji, suncokretu čak, ako hoćete i na voću, ono što je grad uspeo da uništi, od maline, do breskve i nektarine, ali sve ćemo to da nadoknadimo, jer industrija je ta koja podiže srpsku privredu, što nije bio slučaj - primetio je Vučić.

Poručio je da će na tome raditi država, da vlada ima njegovu punu podršku...

- Danas sam imao mislim 20, 21 sastanak, od toga, osam sastanaka sam imao sa predstavnicima različitih kompanija i predstavnicima različitih zemalja oko dovođenja novih kompanija, jer oni žele da razgovaraju i sa predsednikom, uputio sam ih na vladu i na Razvojnu agenciju Srbije - naveo je.

Za Kraljevo je imao dobru vest da stiže najmanje jedna, a verovatno i dve fabrike u najkraćem mogućem roku, a to će, dodao je, za Kraljevčane značiti boljitak pre kraja godine.

Printksin: RTS

Takođe, najavio je da će biti potignut dogovor, iako su poslodavci protiv, o povećanju minimalne zarade, "mislim da će se postići dogovor koji je razuman, da ljudi koji najteže žive bolje žive".

U javnom sektoru takođe sledi značajno povećanje plata, poručio je Vučić uveren da će i penzioneri biti zadovoljniji.

- Polako, zasnivaćemo taj rast i na potrošnji. To je treća noga od te stolice - ponovio je i poručio da ćemo polako da preuzimamo primat, približićemo se najpre Crnoj Gori, a kako kaže, nada se u narednih godinu i po dana i preteći je po prosečnim primanjima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Egzekijel Blooff

    23. avgust 2017 | 10:05

    Svaka čast predsedniku Vučiću, on uvek zacrtava realne ciljeve i sva obećanja ispunjava. Ideal svakog od nas je da dostignemo Crnu Goru koja je poznata po radu, tehnologiji i sveopštem napretku!

  • ivica

    23. avgust 2017 | 12:26

    Ne smemo zaboraviti i penzije, jer smo zahvaljujuci penzionerima izbegli bankrot.

  • Vesna

    23. avgust 2017 | 12:25

    Ako nastavimo da radimo ovim tempom, ceka nas veci standard i bolja buducnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA