≫ 

Bitkoinova rekordna vrednost: Skočio na 4.700 dolara

Alternativna verzija bitkoina, koju podržava manjina programera, i dalje je u plusu za oko 170 odsto

  • 1

Tačno četiri nedelje otkako se platforma bitkoin podelila na bitkoin i bitkoin keš, originalna digitalna valuta je zabeležila rekordno visoku vrednost, dok je izdvojeni ogranak pao na najniži nivo u više od nedelju dana.

Kraj bitcoina kakvog poznajemo: Sinoć se podelio na dve valute. Evo šta to znači (VIDEO)

Bitkoin je skočio za preko 6,5 odsto, na rekordni nivo od 4.703,42 dolara, što je mesečni rast od gotovo 70 odsto, prema podacima KoinDeska, izveštava tv mreža CNBC.

Istovremeno, bitkoin gotovina je pao na minimuim od 559,61 dolara, što je najniži nivo od 18. avgusta, pre nego što se oporavio na oko 575 dolara, prema podacima kompanije KoinMarketkKap-a.

Alternativna verzija bitkoina, koju podržava manjina programera, i dalje je u plusu za oko 170 odsto od minimuma od 210 dolara na kom je bila 1. avgusta, na dan razdvajanja.

Bitkoin je u odnosu na prošli mesec skuplji za 1.984 dolara, dok mu je u odnosu na prošlu nedelju vrednost skočila za skoro 500 dolara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA