≫ 

Marko Subotin, predsednik Udruženja zadruga Srbije: Pozdravljamo ideju Milana Krkobabića, ona je spas za selo

Pojedine banke u Nemačkoj formirane su kao zadružne, što je omogućilo toj zemlji da danas bude najrazvijenija u Evropi, pa bi takav primer trebalo da sledi i Srbija

  • 0

- Formiranje srpske poljoprivredne banke mora da bude jedan od prioriteta Srbije u razvoju poljoprivrede i obnove života na srpskom selu. Visoke kamatne stope banaka sprečavaju neophodna ulaganja kako bi se povećala proizvodnja hrane i ekonomski bilans naše zemlje izjavio je Marko Subotin, predsednik Udruženja zadruga Srbije.

Malinari će propasti bez zadruga: To je jedini spas za njih!

- Pozdravljamo ideju Milana Krkobabića, ministra za regionalni razvoj Srbije da se, pored formiranja zadruga, revitalizuje selo otvaranjem i razvojem i štedno-kreditnih zadruga, koje bi imale zadatak povoljnog kreditiranja zadugara sa veoma povoljnim kamatama – istakao je Subotin.

Foto: Medija centar Beograd

Pojedine banke u Nemačkoj formirane su kao zadružne, što je omogućilo toj zemlji da danas bude najrazvijenija u Evropi, pa bi takav primer trebalo da sledi i Srbija, koja ima bogatu istoriju zadrugarstva.

- Ovom inicijativom ministra Krkobabića vraća se poverenje seljaka u državu, zadrugarstvo i konkretno se brani srpsko selo, narod i teritorija od nestajanja – zaključio je Subotin.

(Telegraf.rs / Izvor: Novine novosadske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA