≫ 

Ako ste student, idite do prvog bankomata, možda ste baš vi danas dobili 8.400 dinara!

Mesečni iznos studentskog kredita i stipendije iznosi 8.400 dinara

  • 0

Isplata studentskih kredita i stipendija za septembar i oktobar, za školsku 2016/2017. godinu počeće danas.

Sjajna vest: Kako da ne radite ništa, a da vam država daje 300.000 dinara godišnje!

Mesečni iznos studentskog kredita i studentske stipendije iznosi 8.400,00 dinara, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojeno je za isplatu studentskih kredita 193.888.800 dinara, a za isplatu studentskih stipendija 136.701.600 dinara.

Na stipendiju imaju pravo, kako oni koji tek upisuju fakultet u zemlji ili inostranstvu, zatim oni koji tokom studiranja postižu visok prosek ocena, ali i oni koji su diplomirali, a žele da nastave školovanje. Evo i malog uputstva za sve koji bi da se prijave za stipendiju, a ne znaju kako ni da li imaju prava.

Foto: pixabay.com

Konkurs za dobijanje studentskih kredita objavljuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije. Rok za prijavljivanje na konkurs je od 1. do 31. oktobra svake kalendarske godine.

Pravo na kredit imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji nisu u radnom odnosu, koji imaju državljanstvo RS, koji su prvi put upisani u zimski semestar studija i koji imaju prebivalište na teritoriji RS.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na konkurs se mogu prijaviti studenti I godine osnovnih akademskih i osnovnih strukovnih studija koji su prvi put upisali prvi semestar i studenti od II do V (i VI) godine osnovnih studija, studenti na studijama drugog i trećeg stepena koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog odnosno trećeg stepena.

Mogu da se prijave i studenti koji nemaju primljen studentski kredit u otplati ili nisu oslobođeni od obaveze vraćanja primljenog studentskog kredita i ukoliko ispunjavaju ostale uslove u skladu sa zakonom i pravilnikom.

Po završetku studija, u obavezi ste da vratite kredit.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA