≫ 

Povećava se minimalac: Evo koliko će biti od 1. januara

Minimalna cena rada po satu od januara ove godine je povećana sa 121 dinar po satu na 130 dinara, a poslednjih pet godina za 15 dinara

  • 15

Predstavnici Socijalno-ekonomskog saveta dogovorili su se da minimalna cena rada bude povećana na 143 dinara po satu, izjavio je predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Program ekonomskih reformi za naredne dve godine: Vujović i Đorđević potpisali platformu sa predstavnicima civilnog društva

Minimalna cena rada po satu od januara ove godine je povećana sa 121 dinar po satu na 130 dinara, a poslednjih pet godina za 15 dinara. Minimalnu zaradu od 22.880 dinara u Srbiji prima oko 350.000 radnika.

Rok za utvrđivanje minimalne cene rada za nerednu godinu bio je 15. septemabar, a ova cena će važiti od 1. januara.

Predstavnici reprezentativnih sindikata saglasni su da minimalna cena rada po satu od iduće godine bude povećana sa 130 na 154 dinara.

- Uslov Unije poslodavaca za povećanje minimalne cene rada je da bude povećan neoprezivi deo zarade koji je sada 11.600 dinara. Još ne znamo kakav je stav o tome Ministarstva finansija - kazao je Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Zoran Stojiljković.

Poslodavcima je obećano da se bruto plate neće povećavati, što praktično znači da će se naći način da se poveća neoporezivi deo plata.

Socijalno ekonomski savet odlučio je na današnjoj sednici i da ne prihvati predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti, jer, kako je rekao Atanacković, ovaj zakon ima mnogo manjkova.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA