MMF danas u Beogradu: Razmatra se mogućnost povećanja neoporezivog dela zarada

Trenutno neoporezivi deo zarada iznosi 11.790 dinara, a još nije poznato koliko će ovaj "poreski cenzus" iznositi posle povećanja.

  • 76

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođena Džejmsom Rufom danas stiže u Beograd, kako bi sa srpskim zvaničnicima započela razgovore o budžetu za 2018. godinu, piše "Politika".

Povećava se minimalac: Evo koliko će biti od 1. januara

Kako navodi list, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, razmatra se mogućnost povećanja neoporezivog dela zarada, pa će se i o tome razgovarati sa misijom MMF-a.

Trenutno, neoporezivi deo zarada iznosi 11.790 dinara, a još nije poznato koliko će ovaj "poreski cenzus" iznositi posle povećanja.

Takvo povećanje odrazilo bi se na porast primanja zaposlenih koji imaju ugovor o bruto zaradi, a za one kojim imaju dogovoreni iznos, ništa se ne menja, sem sto će poslodavac plaćati manji porez državi, piše "Politika".

List "Politika" ranije je najavio da danas u Beograd dolazi tehnička misija MMF-a, predvođena Rufom, dok u redovnu osmu reviziju aranžmana MMF stiže u oktobru.

Tehnička misija MMF-a se od redovne revizije razlikuje po tome tome što Vlada Srbije nema uslove koje mora da ispuni, da bi MMF Srbiji odobrio novac.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    13. septembar 2017 | 10:27

    Svako poveaćanje veoma bitno za potrošačku korpu u Srbiji,polako se ispunjavaju obeċanja!

  • Dragana

    13. septembar 2017 | 10:31

    Dobrom ekonomskom politikom Vlada Srbije je obezbedila povecanje.

  • Branko

    13. septembar 2017 | 08:17

    Verujem da će se uskoro steći uslovi da se povećaju zarade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA