Službeni glasnik najprofitabilniji u prošloj godini

Samo u prvih šest meseci Službeni glasnik beleži rast prihoda veći od planiranog i višestruko veći nego prethodnih godina

  • 2

Službeni glasnik je u prethodnoj godini prema zvaničnim podacima zabeležio rast dobiti od čak 644 odsto, što je najveći rast u odnosu na sva javna preduzeća.

Takav trend nastavljen je i u 2017. godini. Samo u prvih šest meseci Službeni glasnik beleži rast prihoda veći od planiranog i višestruko veći nego prethodnih godina. Ovakav poslovni rezultat usledio je nakon izlaska ovog preduzeća na evropsko tržište štampe i značajnog porasta prihoda od maloprodaje. Kao i prethodne godine, zajedno sa rastom prihoda zabeležen je i pad svih troškova zahvaljujući transparentnom, odgovornom tržišnom poslovanju.

Prema rečima Jelene Trivan, direktorke Službenog glasnika, preduzeće će dobit investirati u osavremenjivanje proizvodnje i izdavačku delatnost, a ne u plate i privilegije zaposlenih.

- U cilju smanjivanja troškova u javnim preduzećima Službeni glasnik se prvi odrekao luksuznih limuzina, a ukinuta su sva sredstva za donacije, sponzorstva i reprezentaciju - izjavila je Jelena Trivan

Polazeći od svoje osnovne delatnosti – objavljivanja "Službenog glasnika RS", ovo preduzeće se razvilo u jednu od najznačajnijih izdavačkih kuća. Koncept objavljivanja kapitalnih izdanja, stručne, teorijske literature i publicistike okupio je oko Glasnikovih biblioteka eminentne urednike, autore, fakultete i druge institucije. Službeni glasnik je dobitnik više nagrada za izdavača godine, 2006, 2007. i 2015. godine na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, kao i mnogih drugih nagrada iz oblasti izdavaštva, dizajna, grafičke i tehničke pripreme za štampu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    15. septembar 2017 | 19:19

    Cestitke! Zene umeju bolje?

  • milijana

    5. oktobar 2017 | 16:44

    zena nebira sredstva da rusi sve pred sobom da dodje do cilja.... krackog veka ce to biti tako .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA